Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
Insändare: "Uppträd värdigt Lotta Grönlund Plöen!" √ Får svar direkt: "En debatt under min och Skaras värdighet"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lotta Grönlund Plöen (M) får kritik för debatten om partistöd i samband med kommunfullmäktige den 30 november. Foto: Skrämdump

Annons

Om man har fått det stora förtroendet att bli förtroendevald i sin kommun ställer det krav på att uppträda värdigt och bemöta de som har en annan åsikt med respekt.

När jag i SKLT läser referatet från det senaste kommunfullmäktigemötet i måndags (30 nov) visade den moderata ledamoten och tillika ordföranden i Barn- och utbildningsnämnden, Plöen, prov på motsatsen.

Annons

Hon jämför Miljöpartiets gruppledare, Magnus Gunnarsson, med barn som inte får som de vill vad gäller den för sent inlämnade ansökan om partistöd för Mp och V.

Självklart skulle frågan kunnat lösas på ett smidigt sätt. Nästa gång kan det vara andra partier som gör ett misstag i det politiska arbetet.

Oavsett sakfrågan så ställer säkert kommuninvånarna i Skara krav på att deras valda företrädare uppträder värdigt i officiella sammanhang under såväl kommunfullmäktigemöten som i den politiska debatten i övrigt.

Annons

Ett agerande som Plöen ger prov på ger inte grogrund för samarbete för kommunens bästa, som Skara så väl behöver, tvärtom! Svinhugg går igen!

Lars Lundberg

Svar direkt från Lotta Grönlund Plöen (M)

Du väljer att inleda med en uppmaning om att uppträda värdigt, men avslutar sedan med vad som kan tolkas som att jag på något sätt kommer att få betala för mitt, som du påstår, dåliga uppträdande.

Men, du väljer att felcitera mig. Där stannar jag. Om din diskussion ska handla om en förvrängd version av sanningen, så har jag inget mer att tillägga. Det är en debatt under min och Skaras värdighet.

Lotta Grönlund Plöen

LÄS MER:

Tre partier missar partistöd - redovisade för sent

Hård debatt om missat partistöd - ”Ungefär som ett barn som vill ändra på reglerna”

Annons

Insändare - Miljöpartisten: Låg nivå på Grönlund-Plöens argumentation - får svar direkt: "Rent provocerande"

Efter bråket om partistöd - nya tydliga regler föreslås

Annons

Annons

Till toppen av sidan