Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Jula Holding investerar i Skaraborgsföretag för klimatsmart inomhusodling

Jula Holding fortsätter med hållbarhetsanpassade investeringar och blir nu delägare i Ljusgårda.

– Ljusgårda revolutionerar svensk salladsindustri genom en stark lokal entreprenörsanda och med ett tydligt miljöfokus. Det vill vi gärna vara en del av, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i ett pressmeddelande.

Text: 

Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef av Jula Holding kan presentera ännu en investering - den här gången handlar det om företaget Ljusgårda. Foto: Pressbild

Annons

Ljusgårda står för ett teknikskifte inom jordbruket där man säger att man genom automatiserad inomhusodling kan förse Sverige med sallad året runt. Med hjälp av tekniken kan Sverige bli mer självförsörjande på frukt och grönsaker och Ljusgårda vill vara med och driva den förändringen. Inomhusodlingen bedrivs i en modern, klimatcertifierad anläggning som kan styra luft, ljus och vatten för att skapa perfekta odlingsförhållanden för varje specifik planta. Idag levererar Ljusgårda bladgrönt till över 60 livsmedelsbutiker i Västsverige och Jönköping och har fler butiker på väntelistan.

Annons

Annons

Ljusgårda jobbar med automatiserad inomhusodling. Foto: Pressbild

– Jula är ett starkt bolag som finns i hela Sverige och även globalt - det känns fantastiskt att få ta del av bolagets kunskap och mentorskap nu när vi ska göra samma resa. Extra bra känns det såklart att Jula har sina rötter i Skaraborg – precis som vi, säger Andreas Wilhelmsson, VD för Ljusgårda i pressmeddelandet.

Magnus Sigurd, Affärsutvecklingschef på Jula, ser också fram emot företagens gemensamma framtid.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan