Annons

Annons

Annons

Fotboll

Bekräftat: Tidigare allsvensk skyttekung till division 3 – kan ställas mot Giff och Åsarp/Trädet

Det är inte alltför ofta en gammal allsvensk skyttekung hamnar i division 3 men till kommande säsong är så fallet.

Väl där kommer han troligen att ställas mot Åsarp/Trädet och Tidaholms G&IF.

Text

Peter Ijeh dundrade in 24 mål för Malmö FF 2002. Nu är han klar som tränare för det Vårgårda IK som troligen ställs mot bland annat Åsarp/Trädet och Tidaholms G&IF.

Annons

2001 kom Peter Ijeh till Malmö FF och gjorde stor succé direkt. Anfallaren sköt 24 mål och vann allsvenskans skytteliga när laget sånär tog sig hela vägen till ett SM-guld 2002. Efter sin succésäsong fortsatte Ijeh att göra mål dels för MFF men också för IFK Göteborg, GAIS och Syrianska. Under sina åtta säsonger i svensk fotboll blev det totalt 75 mål för nigerianen som nu ser ut att återvända till svensk fotboll.

Annons

Annons

Alingsås Tidning skrev på måndagen nämligen att det är han som kommer att ta över det Vårgårda IK som nyligen flyttades ner från division 2 till division 3 efter att IFK Tidaholm knipit kvalplatsen i tvåan precis framför näsan på Vårgårda. I division 3 är det troligt att Vårgårda kommer att hamna i samma serie som Tidaholms G&IF och nyligen uppflyttade Åsarp/Trädet FK.

Peter Ijeh har haft ett uppdrag som tränare tidigare och det var när han 2014 tog över Assyriska BK i division 2. Nu är han alltså tillbaka på tränarbänken.

På en presskonferens under tisdagen presenterades han av Vårgårda IK.

– Det är en bra utmaning. Laget har degraderats till division 3, det är inte där de hör hemma. Det är en bra miljö, säger Pete Ijeh till P4 Sjuhärad.

Ijeh berättar också i intervjun med radiokanalen att han drömmer om att föra laget till division 1.

– Jag tror att Vårgårda kommer leverera spelare till högre divisioner.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan