Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
Insändare: Använd Djäkneskolans gamla gymnastikhall till idrott

Tänk om och tänk rätt...

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker att kommunen borde ta tillvara på Djäkenskolans gamla gymnastikhall och välkomna idrotten.

Bild: Arkivbild

Annons

Hur tänker Alliansen, undrar jag? Först jobbar de fram ett förslag om att göra ett ungdomens hus och kulturhus som blev verklighet och fick namnet Stureplan. Vad jag förstått ett väldigt uppskattat och bra projekt. Jag vet ju att det var många kommuner som sneglade på Skara Kommun och Stureplan.

Vad vill Alliansen nu? Jo, vi skrotar det gamla Stureplan och bygger ett nytt på andra sidan, i Djäkneskolans gymnastiksal.

Annons

Annons

Djäkneskolans gymnastiksal har stått tomt sedan Djäkneskolan flyttade till nya Viktoriaskolan. Skara har byggt fina sporthallar vid Vilan men tyvärr skulle minst en hall till behövas, så varför inte använda Djäkneskolans gamla hall? Den funkar väldigt bra för de yngre åldrarna, alltså en ren träningshall.

Otroligt slöseri skattepengar och resurser. Om man nu vill att Skara ska växa kommer man behöva mer hallar och då har vi ju redan en som står och väntar. Eventuellt att en liten renovering kanske behövs.

Tror det kostade cirka 15 miljoner att bygga Stureplan. Nu måste väl det byggas om och även bygga om gymnastiksalen, vad kostar det? 15 miljoner till? Jag blir mörkrädd över att man inte är räddare om Skara resurser och skattepengar.

Vill du också skriva en insändare? Gör din röst hörd i SkLT - här kan du skicka in din text.

Som idrottsledare tycker jag att det är katastrof att inte gamla Djäkneskolans gymnastiksal används för idrotten, så de yngre killarna och tjejerna får bättre tider. Nu får många lag börja halv fem för att få ihop alla tider och då blir det svårt för föräldrar att hinna med och mycket stress.

Slutar som jag börjar; tänk om och tänk rätt!

Tommy Snögren, kommuninvånare och ordförande i Skara innebandyklubb

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan