Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Manskörens framtid hotades - men sen vände det för MV

Det ser ljust ut för Katedralskolans manskör Musikens vänner (MV). Den över 130 år gamla skolföreningen utropade kris för bara tre år sedan. Men nu är intresset större än på länge. Under hösten har man lyckats fördubbla antalet medlemmar till sin anrika kör.

Musikens vänners ordförande, Hannes Kvarnmarker (t v) tillsammans med styrelsen är glada att för alla nya medlemmar. Foto: Skara kommun

Annons

Annons

För tre år sedan var oron stor att den anrika traditionen skulle gå i graven då intresset för att vara med i kören näst intill dött ut.

– Det finns en risk att MV inte finns med nästa år, sa körmedlemmen Fabian Appell till tidningen då.

Men Musikens vänner, med anor från 1886 lever kvar, och kommer kunna fortsätta att glädja många skarabor med sina traditionsenliga framträdanden även framöver. För i år har intresset varit stort.

– Det är riktigt kul att så många nya elever vill vara med och att vi nu är 38 medlemmar gör att medlemsantalet är mer är fördubblat, säger Hannes Kvarnmarker ordförande i MV i ett pressmeddelande.

För musikens vänner är trenden på tydlig uppgång, MV har jobbat hårt för att eleverna ska få upp ögonen för föreningen.

– De senaste två ordförandena Gustav Pettersson och Emanuel Lund har gjort ett riktigt bra arbete, de har fått upp intresset och stoltheten för att vara med i MV. Det är något som vi i nya styrelsen ska och vill förvalta, och jobba vidare med, säger Hannes Kvarnmarker ordförande i Musikens vänner.

Kören har en stor roll i Katedralskolan studentfirande, där de bland annat hyllar avgående studenter med hissningar, simningar och ridningar. Kören består av killar från Katedralskolans alla årskullar och varje hösttermin rekryteras nya medlemmar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan