Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Eldsjälar hyllas av landshövdingen för sina insatser inom teater och lokalhistoria

Tommy Kroon och Charlotte Kristensson prisas tillsammans med 19 andra vardagshjältar i Skaraborg för sina insatser av Västra Götalands landshövding.

– Det känns roligt att få uppskattning för sitt arbete, att inte bara medlemmarna ser vad man gör utan även politikerna, säger Tommy.

Text

Skaraborna Tommy Kroon och Charlotte Kristensson hyllas för sitt engagemang.

Bild: Annelie Babitz, Josefine Hektor

Annons

För att hylla några av länets eldsjälar och vardagshjältar bjöd landshövding Anders Danielsson denna veckan in till länsmiddag i Mariestad.

– För oss på Länsstyrelsen är det viktigt att göra detta för att visa att samhället inte stannat av. Vi går igenom stora prövningar men anpassar oss. Vi vill på det här sättet hylla er som gör vårt län till en lite bättre plats att leva på, sa Anders Danielsson i sitt inledningstal.

Annons

Annons

Totalt har 21 personer utsetts till årets utsedda vardagshjältar i Skaraborg och bakom nomineringarna ligger kommunfullmäktiges ordförande i respektive kommun.

Två av de som uppmärksammas för sina insatser är Skaraborna Tommy Kroon, ordförande i Skara Gille och Grynkorvens vänner, samt Charlotte Kristensson som 1985 startade Charlies teater- och kulturförening.

– Det känns alldeles fantastiskt. Det kom som en blixt från klar himmel när det vackra inbjudningskortet till residenset i Mariestad kom för någon månad sedan, men jag är väldigt hedrad, berättar Tommy Kroon som under tisdagen deltog i hyllningsmiddagen.

Tommy Kroon deltog i den corona-anpassade hyllningsmiddagen på residenset i Mariestad i veckan. Foto: Länsstyrelsen

Senaste gången han var där var för nio år sedan när man firade återstarten av Grynkorvens vänner. Skillnaden nu var att han lämnade den pampiga byggnaden med ett diplom i handen.

– Det känns roligt att få uppskattning för sitt arbete, att inte bara medlemmarna ser vad man gör utan att även politikerna, säger han.

Tidningen har utan framgång sökt Charlotte Kristensson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan