Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Försvarskonferensen i Skövde blir digital i år

Den 12 oktober hålls den årliga Försvarskonferensen i Skövde. I år blir den webbsänd med anledning av coronapandemin.

Annika Nordgren Christensen är Försvarskonferensens moderator. Bilden kommer från konferensen ett tidigare år. Foto: Anders Axelsson

Annons

Det är den åttonde konferensen i ordningen och även den sista i Försvarsmaktsråd Skaraborgs regi. I år blir den som sagt webbsänd och konferensen modereras av Annika Nordgren Christensen.

I fokus för Försvarskonferens 2020 är erfarenheter från hanteringen av coronapandemin i ett totalförsvarsperspektiv. Då medverkar bland annat Västerås kommun som ett exempel på hur en kommun kan dra nytta av sin planering för ett civilt försvar i hanteringen av pandemin. Under konferensen medverkar också chefen för Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten Lena Hallin och biträdande säkerhetspolischef Charlotte von Essen för att ge en lägesbild och information om främmande makts agerande när Sverige krishanterar.

Annons

Annons

Under konferensen hålls även en paneldiskussion mellan samtliga riksdagspartiers försvarspolitiska talespersoner, som ska diskutera den nya försvarsinriktningsperiod som snart är att vänta. Arméchef Karl Engelbrektson lyfter frågan om nya krav på samverkan kring en försvarsmakt i tillväxt.

Försvarskonferensen hålls av Försvarsmaktsråd Skaraborg som består av Livregementets husarer K 3, Markstridsskolan MSS, Skaraborgs flygflottilj F 7, Skaraborgs regemente P 4 och Trängregementet samt kommunerna Karlsborg, Lidköping och Skövde.

Annons

Annons

Till toppen av sidan