Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Nya riktlinjen: Max en medföljande till akuten

Skaraborgs sjukhus slutade med dörrvärdar i mitten av september. Nu har besöken till sjukhuset börjat öka igen och särskilt har det blivit ett problem på akuten i Skövde och Lidköping där det är många med i sällskapet till den som söker vård.

Därför blir nu regeln att man får ha med en medföljande som stöd, inte fler.

Text

Fler besöker Skaraborgs sjukhus sedan dörrvärdarna avvecklades. Nu har det blivit trångt på akuten då en del som söker vård har med flera medföljande. Nu kommer sjukhuset bara tillåta max en medföljande till akuten i Skövde och Lidköping.

Bild: Lisa Bring

Annons

Att fler besöker sjukhuset har blivit särskilt ett problem på akuten i Skövde och Lidköping, då det kan vara många medföljande till den som söker vård. Det fungerar inte, då det blir svårt att hålla avstånd i lokalerna.

– I Skövde ser vi en problematik i och med att vi vid flera tillfällen har fått be medföljande att vänta i bilen eller åka hem i väntan på att vi ska kunna hjälpa den anhörige. Våra lokaler är inte anpassade för många medföljande, säger Hans Halén, verksamhetschef för akutmottagningen i Skövde, i ett pressmeddelande.

Annons

Därför är nu nya riktlinjen att den som söker vård endast får ha med sig en person, om det finns behov av det.

– Klarar man sig inte själv så kan vi godkänna en medföljande, men inte fler om det inte finns väldigt särskilda skäl.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan