Annons

Annons

Annons

Annons

Varnhem

Insändare: Efter turerna mellan kyrkan och politiska ledningen: "Det finns ingen konflikt"

Tonläget i media mellan kyrkorådets ordförande Fredrik Öhrberg och det moderata kommunalrådet Ylva Pettersson har varit, om inte hög så något irriterad de senaste veckorna. Nu gör de gemensam sak i en insändare om Varnhems framtid.

Text: 

Kyrkorådets ordförande Fredrik Öhrberg och kommunalrådet i Skara Ylva Pettersson (M) går nu ut i en gemensam insändare och klargör att de inte har någon konflikt

Bild: Sandra Skeppar

Annons

Frågan har rört den politiska ledningens ambition att säga upp hyreskontraktet med kyrkan rörande Ryttaregården och Klosterkafét i Varnhem. Kyrkan har egna planer för fastigheterna har Ylva Pettersson sagt i fler artiklar, vilket så sent som på torsdagen dementerades av Fredrik Öhrberg. Nu går de tidigare partikamraterna ut i en gemensam insändare och säger att någon konflikt mellan kyrkan och kommunen inte finns och att missförstånd uppståt.

Annons

Annons

Insändare: Samsyn kring fortsatt dialog om Varnhem

Engagemanget i Varnhems kulturmiljö och utveckling är stort, vilket är en stor glädje. När debatten går hög och snabbt kan det dock uppstå missförstånd i t.ex. media och sociala medier vilket är olyckligt.

Mellan kyrkan och kommunen, och givetvis även museet, pågår det hela tiden goda samtal både formellt och informellt kring hur vi gör vårt bästa tillsammans i Varnhem, för Varnhem.

Det finns ingen konflikt utan vi har samma intresse – Varnhems bästa. Samtidigt pågår det självklart ett arbete i våra olika verksamheter med att göra positiva framtidsplaner för den verksamhet man har ansvar för. Detta är inte ett problem, utan en möjlighet. Redan på måndag 7 september har undertecknade nästa möte inplanerat för fortsatt informell dialog kring samverkan kring kyrkans och kommunens fastigheter i Varnhem. Efter vårt möte kommer vi tillsammans att gå ut med information om fortsatt dialog mellan oss kring besöksmålet.

Fredrik Öhrberg, ordförande i kyrkorådet

Ylva Pettersson, ordförande i kommunstyrelsen

Annons

Annons

Till toppen av sidan