Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
SkaraAlliansen vill se en gemensam kommunbudget - utan partipolitiska förslag

En unik tid kräver unika lösningar. Nu vill SkaraAlliansen att alla partier i Skara ska kunna göra som partier i exempelvis Skövde, och samverka kring en gemensam kommunbudget. I ett öppet brev sträcker de nu ut handen till partiernas gruppledare i hopp om att de ska säga ja.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Josefine Hektor

Annons

Skaras bästa kommer först!

En pandemi har slagit till mot vårt globala samhälle och ställt oss alla inför unika utmaningar.

Varje människas trygghet och säkerhet måste värnas, samtidigt som viktiga funktioner i samhället måste fortsätta fungera. Företagen måste kunna fortsätta ge utbud och service, vi behöver jobben för att kunna trygga välfärden, vi behöver kunna mötas och arbeta, umgås och ha ett givande fritidsliv under säkra former.

Annons

Annons

Lågkonjunkturen och hotet mot folkhälsan måste hanteras på ett sätt som gör att vi alla kan känna oss trygga och fortsätta bära vårt gemensamma samhälle.

Det här ställer unika krav på politiska beslut på alla nivåer, men kan också öppna upp unika möjligheter.

I vår närhet har vi sett hur alla partier samverkat under pandemin. I t.ex. Töreboda och Skövde har samtliga partier avstått från att gå fram med partipolitiska förslag till budget, och istället har man enats bakom en kommunbudget utan partipolitisk färg där kommunens bästa utifrån samsyn varit i fokus. Man har då fått avstå från partipolitiska prioriteringar och istället samlats bakom att låta arbetet med att säkra kommunens utveckling fortlöpa i lugn och ro.

SkaraAlliansen vill idag i detta öppna brev, som också skickats till varje partis gruppledare, erbjuda sig att ställa sig bakom samma lösning i Skara! Vi har ett förslag till en positiv budget i en svår tid att lägga fram, men erbjuder oss att istället ingå i ett gemensamt ansvarstagande.

Om samtliga partier i Skara kan enas om en ekonomisk ram där omsorgen och skolan prioriteras, och oppositionens gruppledare genom ett jakande svar fattar denna utsträckta hand, är vi villiga att avstå från att gå fram med en partipolitisk budget och istället stödja en gemensam kommunbudget för Skaras bästa.

Annons

Ett unikt arbetssätt för en unik tid.

Lars Berg, gruppledare (C)

Tanjo Andersson, gruppledare (KD)

Ingrid Kvarnlöf, gruppledare (L)

Lotta Grönlund Plöen, gruppledare (M)

Ylva Pettersson, kommunstyrelsens ordförande (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan