Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ingen Svenska cupen-effekt för Ekedalen – spelade oavgjort mot Vara

Ekedalen kunde inte hålla i segerruset efter avancemanget i Svenska cupen i seriespelet. I matchen mot Vara tappade laget nya poäng och ligger alltjämt i farozonen.

Text

Ekedalen slog ut Gnosjö och avancerade i Svenska cupen i veckan. Laget lyckades dock inte förvalta segerruset till tre poäng även i serien.

Bild: Felix Jörnén

Annons

Mitt i veckan spelade Ekedalens SK första omgången i Svenska cupen. Hemma på Idrottsparken såg laget till att slå ut division 3-laget Gnosjö och avancera till andra omgången där laget ska ställas mot Gais. Förhoppningen i laget var nog att den segern skulle ge nytt liv åt säsongen som än så länge varit lite trög. Laget har haft svårt att göra mål och hade inför matchen skrapat ihop fyra poäng på fem matcher.

Annons

Annons

I matchen mot Vara på söndagen var det i alla fall inte fel på målskyttet. Emil Sand sköt två mål och matchen slutade 2-2, vilket gav laget sin första poäng på tre matcher. Det innebär dock att laget alltjämt ligger i farozonen i de nedre regionerna av tabellen med fem poäng och plats på negativt kval just nu.

För Vara å andra sidan innebar poängtappet att laget tappar lite i toppen av serien. Samtidigt är det en väldigt jämn tabell, Vara har fyra poäng till positivt kval och endast tre till negativt med sina åtta inspelade poäng.

Mål, Vara: Alexander Johansson, Abdikarim Abdullahi Soomane.

Ekedalen: Emil Sand 2.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan