Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
BUN svarar pedagogen om förskolan: ”Det är verksamheten som är experter”

Efter insändare till tidningen där skribenten ställer sig kritisk till Skara kommuns förskola och barnomsorg, har nu representanter från Barn och utbildningsnämnden svarat.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lotta Grönlund Plöen och Birgit Bjelkengren svarar insändarskribenten ”Pedagogen”.

Bild: Jenny Åberg

Annons

Vi vill börja med att tacka för det engagemang och den energi du och andra i vår verksamhet lägger på våra barn och ungdomar, det är ni som gör verksamheten. Vi är medvetna om hur det ser ut med antal barn per vuxen i förskolan och som du skriver sätter ekonomin gränser för vad som kan göras. Det innebär inte att vi inte ser barnen och verksamheten bakom siffrorna, det är barnen och verksamheten som är förskolan. Vi pratar med rektorer, vi har dialog med den personal vi kommer i kontakt med och vi är flera som har både våra barn och barnbarn i verksamheterna.

Annons

Annons

Verkligheten är idag så att den absolut största delen av kommunens pengar går till just barn, skola och omsorg. Det är den prioritering alla partier i Skara gör, oavsett färg. Tyvärr är det också så att de delarna är så stora att plockar vi större delar av någon annan verksamhetsgren i kommunen är det småpengar i de sammanhangen, trots att den andra verksamheten i vissa fall skulle behöva upphöra helt.

Vi för mer än gärna dialog med anställda i våra olika verksamheter för att höra vilka utmaningar och möjliga lösningar ni ser. Det är ni som finns i verksamheten och som har ser vardagen och de hinder och möjligheter som dyker upp. Vi fattar beslut i nämnden, men det är verksamheten som är experter och våra beslut grundar sig på det underlag vi får från vår verksamhet och de beslut som fattas av kommunen som helhet.

Lotta Grönlund Plöen (M), ordförande BUN

Birgit Bjelkengren (C), 1:e vice ordförande BUN

LÄS OCKSÅ: Insändare: ”Vi pedagoger sliter oss själva itu”

LÄS OCKSÅ: Insändare: ”Föräldrar, ser ni inte hur illa det är?”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan