Annons

Annons

Annons

Falköping

Klart: Volleybollfesten i Falköping inställd

Nu är det tyvärr spikat.

Det blir inget U16-mästerskap i volleyboll i Falköping det här året.

– Ett mycket tråkigt besked att behöva meddela, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Text

Senast U16-mästerskapet i volleyboll i Falköping genomfördes var i april 2019, varifrån den här bilden, som visar ett lag från Floby VK, är tagen. Nu blir det tyvärr inget mästerskap detta år.

Bild: Teodor Holm

Annons

U16-mästerskapet är en relativt ny turnering inom svensk volleyboll. Den hade premiär 2016 och har under åren – med Falköpings VK som arrangör – vuxit till en av Sveriges största ungdomstävlingar inom just volleyboll.

Från början var det tänkt att årets upplaga skulle ha genomförts i april, men den pågående coronapandemin satte stopp för detta.

I slutet av maj beslutade Svenska Volleybollförbundet att denna tävling – samt tre andra stora ungdomstävlingar – skulle få en ny chans.

Annons

Till tidningen sa då Falköpings VK:s ordförande Weronica Fallander följande:

– Det är 29-30 augusti som gäller för vår del och det är bara att hålla tummarna för att nuvarande restriktioner i samhället lättas och att vi därmed kan genomföra tävlingen. Det skulle vara så roligt för ungdomarna och samtidigt så betydelsefullt för Falköpings VK som arrangör. Det här är trots allt vår stora inkomstkälla varje år och pengarna investerar vi i vår egen ungdomsverksamhet.

Annons

Nu står vi tyvärr inför fullbordat faktum, det har inte blivit någon lättnad gällande restriktionerna och därmed kommer inte U16-mästerskapet i Falköping att genomföras.

Två andra tävlingar som ställs in är Mikasa Challenge, 18-20 september i Örebro och ungdoms-SM, 5-6 september i Jönköping.

– Ett mycket tråkigt besked att behöva meddela. Extra beklagligt är att det går ut över våra barn och unga, som begränsas i att utöva idrotten de älskar. Dessutom drabbas våra arrangörsföreningar ekonomiskt. Samtidigt har vi en ny volleybollsäsong runt hörnet att se fram emot. Inför den gäller det att vi som förbund, och alla föreningar runt om i landet, planerar för hur vi ska aktivera våra yngre utövare med både träningar och matcher, säger förbundschef Martin Kihlström till volleyboll.se.

Redan i maj var FVK och dess ordförande inställda på att det kunde bli så här.

Annons

– Vi kommer givetvis att fortsätta som vanligt och inte låta våra barn och ungdomar komma i kläm. Men vi kommer att få jobba extra hårt med att hålla nere alla kostnader. Så är det bara, det får man acceptera, påpekade Weronica Fallander.

När det kommer till junior-SM ser det ljusare ut. Mästerskapet är planerat att avgöras 12-13 september i Södertälje, och arrangören Södertelge VBK jobbar hårt tillsammans med Svenska Volleybollförbundet för att kunna fullfölja den planen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan