Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Nya hus växer fram på Skaraborgs Sjukhus

Arbetet med att bygga Skaraborgs Sjukhus nya akut-, service och psykiatriblock rullar på. Västfastigheters projektledare Joakim Staaf rapporterar att såväl tidsplan som budget följs och att det mesta rullat på enligt plan. Detta skriver Skaraborgs sjukhus i ett pressmeddelande.

Text: 

På den plats där det bara för ett år sedan var en stor grop börjar nu alldeles nya hus växa fram. Foto: Bild och media, SkaS.

Annons

Arbetet med ASP-blocken påbörjades för ett och ett halvt år sedan. Och redan nu är det så kallat ”tätt hus” på delar av båda fastigheterna.

– Det innebär att vi har tak och väggar på delar av de nya byggnaderna. På psykiatriblocket kommer hela stommen att vara på plats i november. AS-blocket kommer ha tätt hus på etapp två i oktober, berättar Joakim Staaf.

Annons

Under hösten kommer det invändiga arbetet att varvas upp med montage av innerväggar i olika etapper. Det innebär ett större flöde av människor på plats på bygget.

Annons

– Hittills har vi toppat med 200 personer på plats men fram emot årsskiftet kommer vi vara upp emot 300 personer samtidigt.

Nybyggnationen av de två fastigheterna på bortre sidan av Skaraborgs Sjukhus, Skövde, kommer att resultera i två huskroppar, den ena på 40 000 kvadratmeter som ska innehålla en ny akutmottagning med röntgen och ambulansintag, den andra på 27 000 kvadratmeter med lokaler för den vuxenpsykiatriska vården.

Arbetet på plats sköts av Byggdialog. AS-blockets utformning är gjord av Tyréns arkitekter och P-blockets utformning är gjord av Semrén & Månsson arkitekter.

Arbetet med att bygga de nya Akut-, service- och psykiatriblocken löper på enligt plan. Foto: Bild och media, SkaS.

Annons

Annons

Till toppen av sidan