Annons

Annons

Annons

Corona: Näringsliv

Tufft för Vara Konserthus under pandemin - ekonomiska underskottet växer

Rådande pandemi har haft stor påverkan på kulturlivet och Vara konserthus fick som många andra stryka vårens program när restriktionerna på 50 personer kom. Något som förstås påverkat möjligheten till inkomst.

– Vi vet att vi med största sannolikhet kommer att landa på ett underskott, säger Petra Kloo, vd och konserthuschef till P4 Skaraborg.

Text: 

Ekonomiska förluster väntar Vara Konserthus som hållit stängt sedan i april.

Bild: Arkivbild

Annons

I april meddelade Vara konserthus via sociala medier att de pausar alla föreställningar fram till hösten. Ett svårt, men nödvändigt beslut som lett till att konserter både avbokats och skjutits på framtiden.

Om man kommer kunna återuppta verksamheten efter sommaren är fortfarande oklart och Petra Kloo, vd och konserthuschef, säger till P4 Skaraborg att det ekonomiska underskottet kommer växa om inte restriktionerna upphör.

Annons

Annons

– Vi vet att vi med största sannolikhet kommer att landa på ett underskott. Hur stort det blir är inte relevant att kommunicera exakt i det här läget eftersom vi inte vet, säger hon.

Moderaten Lars Gezelius som sitter i konserthusets styrelse säger att han inte tror kommunen kommer behöva skjuta till extra pengar, men att den möjligheten finns om det skulle se riktigt mörkt ut. För att behöva stänga ner verksamheten helt skulle vara förödande menar han.

- Skulle konserthuset behöva ett ägartillskott så kanske det handlar om någon miljon på sin höjd, så det är inte så att kommunen skulle bli tvungna att göra neddragningar någon annanstans för att finansiera konserthuset, säger han och berättar att Vara kommun i runda slängar omsätter en miljard kronor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan