Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Så kommer stationsområdets planerade lägenheter att se ut

48 seniorlägenheter i form av ettor till treor. Det är vad Centrumbostäder hoppas sätta igång och bygga på stationsområdet inom kort.

– Tanken är att de gemensamma ytorna ska vara så flexibla som möjligt och inbjuda till social samvaro, säger David Pettersson vd på Centrumbostäder.

Text

Så här kommer de seniorlägenheter som planeras vid stationsområdet att se ut enligt Centrumbostäder och betonar de sociala ytornas betydelse.

Annons

Hyresgästerna kommer vara drivkraften till livet i huset. Så säger Centrumbostäders vd David Pettersson när man nu presenterar utformningen av de 48 lägenheter som planeras byggas på stationsområdet.

Lägenheterna kommer vända sig till dem som är 65+, ha utökad tillgänglighet och vara fördelat på ettor till treor. Den gemensamma låghusdelen blir entrén in och kommer inrymma en öppen foajé, en samlingslokal samt en övernattningslägenhet för besökare till hyresgästerna. I söder nås en vinterträdgård från samlingslokalen.

Annons

Annons

– Tanken är att de gemensamma ytorna ska vara så flexibla som möjligt och inbjuda till social samvaro. Här ska hyresgästerna kunna ha privata tillställningar som exempelvis födelsedagskalas, men framförallt för gemensamma aktiviteter grannar emellan. Det kan exempelvis röra sig om soppluncher, bridgekvällar, filmvisning eller bara en spontanträff över en kopp kaffe, säger han.

Centrumbostäder kommer att upphandla byggnationen i höst.

– Vår stora utmaning bli att nå en produktionskostnad som målgruppen kan efterfråga, därför hoppas vi på att många entreprenörer vill vara med och lämna attraktiva priser, säger David Pettersson.

Målsättningen är att byggstart sker under vårkanten 2021 med ett färdigställande under vintern 2022/2023.

– Det känns väldigt positivt att vi har klart utformningen av den första byggnaden på området och med det centrala läget tror jag att det blir ett attraktivt boende, säger Thomas Karlsson ordförande i Centrumbostäder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan