Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Nytt vandrings- och löpningsevent i september

Intresset för att vandra och vistas i naturen har skjutit i höjden. I september planeras det för ett nytt evenemang på det temat, Billingen hike & trail, en upplevelsehelg i naturen med vandring, traillöpning och mat.

I september hålls evenemanget Billingen hike & trail för första gången. Foto: Roger Borgelid/Turistrådet Västsverige

Annons

Den 11-13 september genomförs eventet Billingen hike & trail för första gången. Beroende på intresse kan man välja vandring eller upplevelselöpning i grupp. All aktivitet sker på Billingen, i Varnhem och Vallebygden. Det finns paket med antingen en eller två övernattningar och allt sker i samarbete mellan lokala aktörer.

– Billingen och Vallebygden bjuder på utmärkta förutsättningar för vandring och trail-löpning. Det tar vi fasta på när vi nu för första gången arrangerar Billingen Hike & Trail, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Billingen Hike & Trail är ett samarbete mellan Next Skövde, det nystartade företaget Trailhelg samt ett antal andra lokala turistföretag. Förhoppningen från arrangörerna är att detta ska bli ett återkommande event i området.

LÄS MER: Hittaut - rekordpopulärt i Skövde: ”När man väl börjat är det svårt att sluta”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan