Annons

Annons

Annons

Västra Skara

Bolag köper stor del av aktierna i PNP: "En välkommen affärspartner"

Det Svenskamerikanska investmentbolaget Applied Value förvärvar 65 procent av aktierna i Skaraföretaget PNP Stålhallar.

– För vår del är det här en mycket välkommen affärspartner, säger PNP Stålhallars Peter Johansson.

Text

Peter Johansson på PNP Stålhallar är mycket nöjd med affären. Det Svenskamerikanska investmentbolaget Applied Value förvärvar 65 procent av aktierna i Skaraföretaget.

Bild: Jenny Åberg

Annons

Samtidigt bildar man nu bolaget Applied Warehouses AB genom ett samgående med Lagerkomponenter i Säffle AB. Den nya bolagsgruppen kommer fokusera på kompletta lösningar inom stålhallssegmentet och siktar på att bli den marknadsledande totalleverantören inom tre år.

– En sedan länge pågående trend har fått mer bränsle i samband med Coronapandemin, och det är e-handel. Detta kräver omfattande resurser inom lager, orderhantering och logistik. Tillväxten på den här typen av byggnader har varit enorm i USA och vi vill ta den tätpositionen här i Sverige och Norden, säger styrelseordföranden i Applied Value Bruce Grant i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Vi bildar nu en blivande storspelare på den nordiska marknaden

– Applied Transaction AB har varit rådgivare i den totalaffären och har vägletts och gjorts möjlig genom Joachim Grundin som är partner. Det är genom vårt omfattande nätverk vi fått kännedom om möjligheten att förvärva PNP, fortsätter han.

Peter Johansson på PNP Stålhallar är nöjd med affären.

– Vi får i den nya gruppen en stark finansiell partner att växa tillsammans med. För ett litet snabbväxande bolag på Skaraslätten är detta så klart ett vinstlott utan jämförelse, säger Peter Johansson i PNP Stålhallar.

Christer Emmesjö, Niklas Werner och Peter Johansson är de kvarvarande grundarna av Skarabaserade företaget PNP som sedan starten vuxit snabbt.

Tillväxtresan fortsätter alltså nu tillsammans med Applied Value Group som bildades av Bruce Grant och Jan Stenbeck för 23 år sedan. Applied Value är representerat i hela världen och består av ett trettiotal bolag i olika branscher.

– Vi bildar nu en blivande storspelare på den nordiska marknaden och ser med stor tillförsikt framtiden an, avslutar Bruce Grant.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan