Annons

Annons

Annons

Fotboll

Drömstart för nykomlingen efter vändning: "I andra är vi riktigt, riktigt bra"

Det var upplagt för ett drama inför matchen och så blev det också. Åsarp/Trädet såg ut att gå mot en drömstart i serien men i andra halvlek fick hemmalaget och nykomlingen i serien Vara sin egna drömstart efter en stark vändning.

Text

Vara SK fick jubla efter att ha vänt underläge till seger.

Bild: Teodor Holm

Annons

Åsarp/Trädet hade satt sig själva i en bra sits inför matchen mot Vara på torsdagskvällen. Efter lagets seger i premiären hemma mot nykomlingen Vinninga senast kunde laget gå till sommarvila med full pott i fall laget också tog tre poäng i den här matchen.

Det började också bra för Åsarp/Trädet. Mål efter bara tre minuter genom Anton Johansson och bara åtta minuter senare utökade laget sin ledning till 2–0 och det såg ut som att lagets drömstart i matchen skulle ge laget en drömstart även i serien.

Annons

Annons

– Vi var inte alls med under de första femton minuterna och tappar två onödig mål och där och då var Åsarp/Trädet klart bättre än oss, säger Varas tränare Oskar Wetterling efter matchen.

För Åsarp/Trädet blev det en vinst och en förlust på två matcher innan det var dags att ta uppehåll.

Bild: Felix Jörnén

Nykomlingen Vara spelade för dagen sin allra första seriematch för säsongen och var så klart ruskigt taggade på att göra det mesta av sin första och enda match på den här sidan sommaruppehållet. Efter en tilltrasslad situation efter en hörna kunde laget reducera och gå till halvtidsvila med 1–2.

– Vi var nog mer nöjda i halvtid än vad de var med tanke på hur vi spelat och i andra är vi riktigt, riktigt bra och bara maler på.

När klockan tickar upp mot 60 minuter byter Vara in Robert Barkin på planen. En minut senare har han kvitterat till 2–2 och med drygt femton minuter kvar tar Vara ledningen. En ledning som laget håller och tar tre poäng i matchen och därmed grusar Åsarp/Trädets planer på att gå fullt innan uppehållet.

– Det är lite antiklimax att vi precis kommit igång men nu tar paus igen men det är klart att det hade känts tyngre om vi förlorat än nu när vi vann, säger Oskar Wetterling om att laget återigen tar uppehåll från matchandet efter endast en match.

Annons

MATCHFAKTA

Vara SK–Åsarp/Trädet FK 3–2 (1–2)

Mål: 0–1 Linus Johansson (3), 0–2 Adam Sjöberg (10),1–2 Abdikarim Abdullahi Soomane (19), 2–2 Robert Barkin (60), 3–2 Alexander Johansson (77).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan