Annons

Annons

Annons

Här är expertens ”sexguide” – så har du säkert sex i coronakrisen

Att ha sex och dejta mitt i coronapandemin kan kännas osäkert för många. Därför har RFSU nu gått ut i ett pressmeddelande med en guide där förbundet ger sina bästa tips för säkert ”coronasex”.

Arkivbild. FOTO: Isabell Höjman/TT

Annons

När vi uppmanas att hålla avstånd ifrån varandra kan det vara svårt att veta hur man har sex eller dejtar på ett säkert sätt. Det är många som hör av sig till RFSU och ställer just den frågan: hur gör man?

– Många har frågor kring vad som egentligen gäller när det kommer till sex under corona, och när man hållit fysiskt avstånd till andra under lång tid blir man kanske mer sugen på sex än någonsin. Därför vill vi svara på frågor och ge tips på hur man kan ha sex på nya sätt när man inte kan ses fysiskt i samma utsträckning som annars, säger Pelle Ullholm, sexualupplysare på RFSU, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

RFSU har därför tagit fram fyra råd för hur man har säkert sex i coronatider:

• Ha sex på distans, till exempel digitalt genom mobilen eller datorn,

• Begränsa kyssandet: saliv är en av de största riskfaktorerna för att bli smittad av coronaviruset,

• Använd kondom: könssjukdomar är lika närvarande trots den rådande pandemin,

• Du är din säkraste sexpartner: experimentera med dig själv och kanske en sexleksak.

Många har frågor kring vad som egentligen gäller när det kommer till sex under corona, och när man hållit fysiskt avstånd till andra under lång tid blir man kanske mer sugen på sex än någonsin. Därför vill vi svara på frågor och ge tips på hur man kan ha sex på nya sätt när man inte kan ses fysiskt i samma utsträckning som annars.

RFSU:s fyra tips för hur du har säkert sex i corona-tider.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan