Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Jonssons forskningsprojekt i Skövde får 1,5 miljon kronor

Ett forskningsprojekt om biologisk mångfald och ekonomi som Annie Jonsson, biträdande professor, på Högskolan i Skövde driver, tilldelas 1,5 miljon kronor i programanslag.

Annie Jonsson, biträdande professor vid Högskolan i Skövde. Bilden är från ett tidigare tillfälle.

Bild: Per Claesson

Annons

Annie Jonsson, biträdande professor vid Institutionen för biovetenskap vid Högskolan i Skövde, har fått beviljat programanslag på 1,5 miljoner kronor. Med i projektet finns också Gunnar Rimmel, professor och projektledare, samt Kristina Jonäll, båda vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, Gothenburg Research Institute (GRI).

Forskningsprojektet har fått namnet ”Från Ekologi till Ekonomi: Styrning och kommunikation av företags- och offentliga organisatoriska insatser för att främja målen om biologisk mångfald i Agenda 2030”.

Annons

Annons

I projektet kommer ekonomer och ekologer samarbeta för att se hur företag och organisationer uppnår de biologiska mångfaldsmålen.

Projektet är ett treårigt projekt med fokus på hur biologisk mångfald mäts, definieras och kommuniceras för att uppnå FN:s globala mål i Agenda 2030. I projektet kommer ekonomer och ekologer samarbeta för att se hur företag och organisationer uppnår de biologiska mångfaldsmålen.

– Denna tvärvetenskapliga forskning, där vi utmanar det traditionella silotänkandet, kan spela en väsentlig roll när det gäller att studera hur de globala målen ska uppnås, berättar Annie Jonsson från Högskolan i Skövde, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan