Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Ingen höjd ersättning för flyttad semester inom vården

Text

Bilden är en genrebild.

Bild: TT Nyhetsbyrån

Annons

Ett förslag om att höja ersättningen till den vårdpersonal i Västra Götaland som har fått sin semester flyttad, från 8000 till 16000 kronor, låg på bordet. Nu står det klart att det inte blir så, skriver SLA.

Beslutet om att inte höja ersättningen för den vårdpersonal inom regionen som har fått sin semester framflyttad på grund av coronapandemin, slogs fast av Regionstyrelsen vid ett sammanträde under tisdagen.

Eva Olofsson (V) var en av de två Vänsterpartister som hade föreslagit regionstyrelsen att höja ersättningen, men de fick inga andra partier med sig.

Annons

– Det är väldigt synd. Det har varit så speciellt under coronatid då personal har slitit hårt och många gånger i full skyddsutrustning. Att höja ersättningen till det dubbla var att visa uppskattning, säger Eva Olofsson till SLA.

Annons

Enligt beräkningar skulle det ha kostat 30 miljoner kronor extra om ersättningen hade ökat från 8000 till 16000 kronor.

På sammanträdet konstaterades också att prognosen för 2020 landar på 800 miljoner kronor bättre än prognosen i mars. Enligt den nya prognosen blir underskottet för året 700 miljoner kronor, att jämföra med prognosen i mars som pekade på ett underskott på 1,5 miljarder kronor.

Vidare slogs också fast att regionen kan låna ytterligare två miljarder kronor för att stärka den finansiella ställningen.

Fotnot: Tidningen har sökt Regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson och vice ordförande Helen Eliasson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan