Annons

Annons

Annons

Skövde

Så ska utbildningsnivån höjas i Skaraborg

Nu ska en ny gemensam satsning göras för att höja utbildningsnivån i Skaraborg. Högskolan i Skövde och Skaraborgs Kommunalförbund undersöker en utökad samverkan kring detta i en förstudie delfinansierad av Regionutvecklingsnämnden.

Bild: Marianne Carlsson

Annons

Genom en förstudie delfinansierad av Regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen kommer Högskolan i Skövde och Skaraborgs Kommunalförbund tillsammans undersöka förutsättningarna för en ökad samverkan mellan Högskolan och Skaraborgs kommuner.

En känd utmaning för Skaraborg är den låga utbildningsnivån och denna satsning kan bidra till att rusta Skaraborgs kommuner för framtiden och det vill man nu råda bot på.

Annons

Annons

Syftet med samverkan är att bidra till att höja utbildningsnivåerna i Skaraborg genom att identifiera utbildningsbehov inom såväl offentlig verksamhet som det privata näringslivet. En viktig uppgift för samarbetet är att få fler Skaraborg till högre utbildningar och öka intresset för livslång lärande.

Behovet av kompetensutveckling och kompetensomställning har skyndats på, bland annat genom coronapandemin. Då är det viktigt att utbildningssystemet är med och möter upp behoven som uppstår, menar Högskolan i Skövde från sin sida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan