Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Uppmaningen till skaraborgarna: Ta det väldigt lugnt vid grillen i midsommar

Det råder eldningsförbud i alla kommuner i Skaraborg nu då det är mycket torrt i markerna. Därför uppmanar Länsstyrelsen Västra Götaland alla att vara mycket försiktig vid grillen i midsommar.

Text: 

Under midsommar uppmanar länsstyrelsen alla att vara försiktiga vid grillen då det är mycket torrt i markerna. Det är fortsatt tillåtet att grilla hemma i trädgården och vid iordningsställda grillplatser, men man bör ha släckningsutrustning nära. Foto: Helena Landstedt / SCANPIX

Annons

Just nu råder eldningsförbud i samtliga kommuner i Skaraborg, Fyrbodal och Sjuhärad. Det förbud som nu är infört i Skaraborg är av den lägre graden, vilket innebär att det är tillåtet att grilla hemma i trädgården samt på iordningställda grillplatser i naturen.

Men det gäller ändå att vara försiktig när man grillar nu när det är så torrt i markerna, för minsta gnista kan snabbt bli en omfattande brand. Nu går länsstyrelsen i Västra Götaland ut med en uppmaning om att ta det försiktigt vid grillen i år för att inte riskera starta en skogsbrand.

Annons

Annons

Uppmaningen från länsstyrelsen lyder som följer: "Ta det väldigt lugnt vid grillen i midsommar och se till att ha släckutrustning på armlängds avstånd."

De påminner också om att ansvaret ligger på den som eldar och att det kan vara straffbart att orsaka en brand.

Innan man tänder på grillen kan det också vara bra kolla om det rådet eldningsförbud, vilket man kan se på exempelvis krisinformation.se eller kommunens hemsida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan