Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Räddningstjänsten larmades om dubbla bränder – inom loppet av 20 minuter

Text: 

Räddningstjänsten i Skara larmades om två bränder på kort tid under onsdagseftermiddagen. I båda fallen ska det ha handlat om torrkokningar. Ingen person kom till skada.

Räddningstjänsten i Skara fick in två brandlarm på kort tid under onsdagen.

Vid 17.45-tiden på onsdagseftermiddagen kom det första larmet till SOS. Ett vittne hade sett att det bolmade ut rök från en lägenhet på Vinkölsgatan.

Mia Lorén, larmoperatör på SOS, säger att två räddningsenheter befann sig på platsen.

Annons

Annons

– Ingen brand kunde konstateras. Det ska ha varit någon form av torrkokning i köket och brandpersonalen håller på och ventilerar ut den rök som uppstått, säger Mia Lorén i en tidig kontakt.

Enligt Marcus Wallén, inre befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg, hade lägenhetsinnehavaren åkt ifrån sin bostad och glömt att stänga av spisen.

– Eftersom ingen var hemma fick brandmännen ta sig in i lägenheten genom balkongdörren för att kunna ventilera ut röken. Om det rörde sig om kokande vatten eller mat i en stekpanna låter jag dock vara osagt, säger Marcus Wallén.

Släckte själva

Ungefär 20 minuter senare fick räddningstjänsten i Skara ytterligare ett brandlarm – den här gången från Folkungagatan. Även där var matlagning orsaken till räddningstjänstens utryckning.

– Det hade börjat brinna på spisen och elden spred sig upp till fläkten. Men personerna i lägenheten lyckades släcka branden själva, så vi var bara där och kontrollerade efteråt, säger Marcus Wallén.

De båda lägenhetshusen ligger ungefär 350 meter ifrån varandra, så räddningstjänsten delade upp sina styrkor och kunde snabbt vara på plats på Folkungagatan.

– Ingen person ska ha kommit till skada, säger Marcus Wallén.

Även polis larmades till adresserna. I nuläget är det oklart om man misstänker brott vid någon av händelserna.

Fotnot: Texten uppdateras

Annons

Annons

Till toppen av sidan