Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Tjuvar slog till mot dubbla företag: ”Troligtvis samma gärningsmän”

Text: 

Inom loppet av 15 minuter fick polisen två inbrottslarm från Varatrakten. Både Gunnars Maskiner i Skarstad och Haralds i Jung fick besök av tjuvar natten mot måndagen.

Polisen larmades till Gunnars Maskiner och Haralds i Jung – men ingen person har gripits. OBS: Bilden är en genrebild från annat tillfälle.

Vid 04-tiden nåddes polisen av det första larmet. Då hade en väktare upptäckt att ett inbrott skett på Gunnars Maskiner vid Åsenkorset i Skarstad.

Någon eller några har brutit sig in i lokalerna. Det är fortfarande oklart om något tillgripits från lokalen.

Annons

Annons

Vid 04.15-tiden – och samtidigt som polispatrullen var på väg till Skarstad – kom larm från Haralds/Preem i Jung. Patrullen blev omprioriterad och åkte i stället raka vägen dit.

– Dessvärre fanns det inga gärningsmän kvar på platsen. Men det är väl ganska troligt att det finns ett samband mellan inbrotten och att det är samma personer som ligger bakom det här, säger Lars Wallin, stationsbefäl på Lidköpingspolisen.

På Haralds har tjuvarna tagit sig in i lokalerna genom att bryta upp ett fönster. Lars Wallin hade inga uppgifter om något tillgripits.

– Vi kommer att följa upp det under dagen och det kan bli aktuellt med brottsplatsundersökningar, säger Lars Wallin.

Polisen har upprättat två anmälningar om stöld genom inbrott.

Annons

Annons

Till toppen av sidan