Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Polispatrull såg lågorna från bilen – lyckades släcka i ett tidigt skede

Text: 

Bilbränderna i Södra Ryd i Skövde fortsätter, på fredagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka elden i ett fordon och natten mot lördagen inkom ytterligare ett larm om en bilbrand i området.

Vid den andra branden släcktes elden i ett tidigt skede – tack vare polisen. Däremot kunde ingen misstänkt gripas.

– Det var helt släckt när vi kom till platsen, säger Henrik Svensson på räddningstjänsten.

Efter några dagars uppehåll blossade en ny bilbrand upp i Södra Ryd under fredagskvällen. Vid 20.15-tiden hade någon eller några satt eld på en större skåpbil på Mjölmossevägen. Bilens motor- och kupéutrymme blev totalt utbränt.

Annons

Riktigt så illa blev inte utgången när det vid 00.30-tiden, natten mot lördagen, åter börjat brinna i ett fordon – den här gången på Timmervägen.

Annons

Henrik Svensson, inre befäl på räddningstjänsten, berättar om händelsen:

– En polispatrull råkade vara i närheten och kunde släcka med hjälp av en pulversläckare. Skadorna blev därför inte särskilt stora och det var helt släckt när vi kom till platsen.

Enligt Henrik Svensson var det en personbil som fattat eld.

Ingen misstänkt

Mattias Hellgren Wingård, förundersökningsledare på polisen, säger att gärningsmännen kom undan. Däremot ska polisen ha fått in en del vittnesuppgifter.

– Dessvärre fick vi inte tag i någon misstänkt där och då. Vi kommer under dagen att utreda de två senaste bränderna och vår närvaro i Södra Ryd fortsätter i oförminskad styrka, säger han.

Brandplatsen spärrades av för en teknisk undersökning. Polisen rubricerar de två senaste bilbränderna som grov skadegörelse genom brand.

– Anledningen till att det betecknas som grovt är att de drabbade bilarna stått i anslutning till fastigheter eller andra bilar. Därför har spridningsrisken varit stor och då klassas det som grovt, säger Mattias Hellgren Wingård.

Sedan den 27 april har ett 20-tal bilbränder härjat i Södra Ryd. Vid flera av de tidigare bränderna har polisen dessutom inlett förundersökningar om mordbrand.

Annons

Annons

Till toppen av sidan