Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Skara stadshotell ger upp - ansöker om konkurs

Text

AB Skara Stadshotell har på torsdagen fattat beslut om att lämna in en konkursansökan, det skriver de i ett pressmeddelande.

Skara stadshotells vd Bengt Roser.

Sedan slutet av januari i år har bolaget varit under företagsrekonstruktion. De uppger dock att allt initialt fortlöpte positivt enligt plan under de första månaderna, trots den begynnande covid-19 pandemin.

Annons

Annons

"Rekonstruktionsplanen hade som målsättning att skapa en avkastning nödvändig för att finansiera rörelsekapitalet på längre sikt samt kortsiktigt skulle aktieägarna tillföra eget kapital via försäljning av hotellfastigheten" skriver de.

Accordsförfarandet löpte enligt plan där det fanns ett stöd från majoriteten av fordringsägarna att stötta ackordsuppgörelsen. Försäljningen av hotellfastigheten har var en kritisk framgångsfaktor och initialt fanns det, uppger Skara stadshotell, flera strategiska intressenter som hade för avsikt att förvärva hotellfastigheten.

Men sen tog effekterna av covid-19 överhanden. Strax innan tidpunkten för en tänkt fastighetsförsäljning sjönk efterfrågan:

"Kritiska beslut kring att öppna nöjesparker mm kunde inte fattas i en positiv riktning, varpå alla potentiella fastighetsköpare valde att hoppa av affären p.g.a osäkerheten och ovissheten på marknaden", skriver Skara stadshotell i sitt pressutskick.

Under april månad har hotellets intäkter minskat med 90 procent, jämfört med perioden innan pandemin, vilket gör att en finansiering av rörelsekapital inte längre är möjligt.

"Ytterligare utmaningar under ett rekonstruktionsförfarande är att vi inte kan ta del av de statliga stödprogram som tidigare har beslutats av regeringen. Med denna bakgrund finns det tyvärr inga ytterligare åtgärder eller beslut som kan säkra en framtid av rörelsen, alternativt möjliggöra eventuella investeringar i Bolaget."

Annons

Skara stadshotells vd Bengt Roser skriver vidare:

Annons

"Vi beklagar verkligen situationen – vi är oerhört tacksamma för allt stöd från kunder och borgenärer – men anser att vi har gjort det som står i vår makt för att ta oss igenom den här situationen, tyvärr står vi maktlösa inför det faktum att vi inte längre kan påverka situationen och tvingas därför att ansöka om att försätta AB Skara Stadshotell i konkurs."

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan