Annons

Annons

Annons

Emtunga

Petra Kloo på plats som ny vd på Vara Konserthus

Petra Kloo har i veckan tagit över rollen som ny vd och konserthuschef för Vara Konserthus. Hon kommer närmast från Göteborgs Symfoniker där hon varit ansvarig för deras barn- och ungdomsverksamhet.

För Petra Kloo klingar Vara Konserthus verksamhet redan bekant då hon sedan 2015 varit ledamot i styrelsen. Nu tillträder hon som vd och konserthuschef i en annorlunda och tuff tid.

Annons

– Det är en ynnest att få ta över den stabila scenkonstinstitution, meningsfull för hela regionen, som Vara Konserthus utvecklats till och leda den in i framtiden, säger Petra Kloo, i ett pressmeddelande.

Annons

– Men det är givetvis en utmaning att ta över i dessa tider, med ett tomt konserthus. Det är emellertid mycket att göra och vi planerar för att kunna köra på i höst, och dessutom är planeringen i full gång inför våren 2021. Det är av största vikt att vi upprätthåller vårt kulturuppdrag, och vi jobbar för fullt med att få till en bra mix inför nästa och kommande säsonger, fortsätter hon.

Petra Kloo har haft många ledarroller inom kultur för barn och unga. I rollen som ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten hos Göteborgs Symfoniker har hon även varit projektansvarig för det internationella kör- och orkesterlägret Side by Side, som arrangeras av Göteborgs Symfoniker i nära samarbete med stiftelsen El Sistema. Bakom sig har hon också ett professionellt utövande som violinist och flera års erfarenhet av musikpedagogiskt arbete.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan