Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Högskolan i Skövde klättrar i ranking

Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, STINT, tar varje år fram ett index som visar hur internationella lärosätena i Sverige är. Högskolan i Skövde klättrar på listan och får nu fyra av fem stjärnor.

Det är uppgifter från 2018 som ligger till grund för STINT:s senaste mätning där totalt 28 svenska lärosäten ingår. Indexet består av sex olika dimensioner av internationalisering. Endast tre lärosäten, Chalmers, KTH och Handelshögskolan i Stockholm får, precis som i fjol, maximala fem stjärnor. Bland övriga lärosäten på listan märks särskilt Högskolan i Skövde som på några få år klättrat flera steg i rankingen. Nu har Högskolan fyra av fem stjärnor och lyfts fram som ett gott exempel.

Annons

Annons

– Det känns extra roligt att ett mindre lärosäte som Högskolan i Skövde lyfts som ett bra exempel. Vi är glada att STINT uppmärksammar de framsteg Högskolan har gjort. Det är kvitto på ett målmedvetet och långsiktigt arbete som bedrivits kring internationalisering och som ger resultat, säger Elizabeth Persson, biträdande chef för Avdelningen för utbildnings- och studentstöd, i ett pressmeddelande.

För ett antal år sedan såg det inte lika bra ut då Högskolan var på gränsen till att få endast en stjärna i rankningen. Men nu är situationen en annan och på senare år har internationaliseringsfrågorna fått ett allt större utrymme på högskolan. Forskningen har blivit väsentligt mer internationell, liksom att andelen internationella doktorander ökat stadigt.

– Även vårt utbildningsutbud på engelska med internationell antagning och antalet kurser på engelska har ökat och vi har ingått fler samarbeten med utländska partners. Likaså har antalet internationella studenter ökat för tredje året i rad, berättar Elizabeth Persson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan