Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Musikens vänner vägrar bryta majtraditionen

1 maj är enligt tradition sedan 1886 den dag som Katedralskolans körer välkomnar våren i Skara. Att bryta den på grund av pandemin blir det dock inte tal om. Musikens Vänner kommer att genomföra delar av traditionen, och du kan se och höra uppvaktningen här på vår webb.

Biskopsuppvaktningen på 1 maj är är lång tradition som nu hålls obruten, trots pågående pandemi. OBS: Bilden är en arkivbild från ett tidigare år

Det blir ett annorlunda majfirande i år, där åhörarnas hälsa går först.

Ända sen 1886 har Musikens Vänner välkomnat våren med körsång, så blir det även i år, men på ett annat sätt.

Annons

Någon traditionell rektorsuppvaktning blir det inte, däremot ska biskopen uppvaktas - allt enligt tradition med klassiska sånger så som Längtan till landet och Hymn till Västergötland. Men uppvaktningen sker i år utan publik och visas istället digitalt för de som vill hålla fast vid och ändå delta på distans i traditionen som nu hålls obruten.

Annons

Under eftermiddagen den 1 maj kan du se bland annat biskopsuppvaktningen på Skaraborgs Läns Tidning webb.

Senare på kvällen är dock publik välkomna till Botan klockan 20.00 - med uppmaningen att hålla avståndet. Då inviger MV 1:a maj.

"Vi önskar alla en trevlig och frisk vår tillsammans med oss i Musikens Vänner" hälsar de på sin Facebooksida.

Katedralkören Octo Puealle kommer dock inte att delta i årets majfirande. Det beror på att några av körmedlemmarna bor en bit bort och har med anledning av de restriktioner som finns inte kunnat åka för att öva.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan