Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Så agerar kommunala bolagen i Skara i coronatider

När samhället påverkas ligger de kommunala bolagen Skara energi och Centrumbostäders fokus på sina grunduppdrag. Samtidigt förs dialog med såväl företag som hyresgäster som har det tufft.

Skara Energi AB och Centrumbostäder i Skara AB har sina givna mål och ambitioner. Grunden är att leverera el, värme, fiber, boende och lokaler, men deras uppdrag skapar också förutsättningar för samhällsutveckling. Trots krisen pågår arbeten som gynnar företag och invånare, skriver de i ett pressmeddelande.

Centrumbostäder projekterar som bäst för byggnation på Stationsområdet och Skara Energi driver på landsbygdsutvecklingen med utbyggnad av VA och fiber i bland annat Skånings-Åsaka. Men huvudfokus ligger ändå på grunduppdraget och eftersom situationen för företag i många fall kan vara tuff, för de kommunala bolagen dialog med ett flertal av sina kunder.

Annons

Annons

– Vi fortsätter att verka för att skapa bra förutsättningar för att driva näringsverksamhet i Skara och är måna om att företagen överlever krisen. För att se vad vi kan göra ytterligare för att stötta, kommer vi att göra en extra dialoginsats och kontakta ett urval av våra företagskunder under den närmaste tiden, säger Skara energis vd Magnus Jacobsson i pressmeddelandet.

Även Centrumbostäder jobbar med dialog med de som har det tufft i spåren av coronaviruset.

– Förutsättningarna för många hyresgäster är extremt tuffa, både för lokalhyresgäster och bostadshyresgäster. Vi följer utvecklingen noga och har löpande en dialog med ett flertal drabbade näringsidkare för att försöka stötta och underlätta, säger Centrumbostäders VD David Pettersson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan