Annons

Annons

Annons

Så mycket kan du tjäna på att vårrensa hemma

Text

När solens strålar börjat värma igen och gruset sopats bort är det dags att leta fram cyklar och skateboardar.

Har barnen vuxit ur sina cyklar kanske det är dags att hitta någon i större storlek. Men glöm inte att sälja den gamla – och passa på att gå igenom förrådet och gör dig av med andra hobbyprylar som inte används.

Vi bjuder på tips om hur du bäst säljer dina utrensade ägodelar.

När solen har börjat värma och gruset sopats bort från gatorna är cyklar en av de mest populära artiklarna på olika begagnat-sajter.

Våren är möjligen den årstid då vi är allra mest sugna på att rensa bland det vi har i gömmorna. Påskledigheten verkar ge oss tid att både sälja gammalt och leta nytt, för annandag påsk är den dag på året då flest handlar på Blocket.

Annons

Annons

– På våren passar många på att rensa ut och sälja det de inte längre använder och under annandag påsk är det som allra högst tryck på begagnatmarknaden. Träningsredskap, skrivbord och andra saker kopplat till hemarbete säljer extra bra just nu på Blocket och för föräldrar är det ett perfekt tillfälle att sälja av både kläder och hobbyprylar som inte längre passar, säger Tero Marjamäki, kommunikationsansvarig på Blocket, i ett pressmeddelande.

Blocket har tillsammans med Kantar Sifo undersökt hur mycket pengar som finns att tjäna om man rensar ut prylar som bara ligger och samlar damm. Det genomsnittliga värdet för oanvända saker är 17 000 kronor. I åldersgruppen 30-49 år, då många har hemmaboende barn, uppskattades värdet vara ännu högre – hela 20 000 kronor.

Handlar mer begagnat

Undersökningen visade också att 6 av 10 svenskar planerar att göra en vårrensning hemma och att hela 30 procent av prylarna i hemmet inte längre användes.

I en undersökning som gjordes för Tradera i början på året uppgav en av tre svenskar att de handlar mer begagnat i dag än för tre år sedan.

– Det finns en helt annan medvetenhet kring sakers värde idag. Det är glädjande att se att folk bryr sig mer om miljön och vill se att deras bortrensade ägodelar återanvänds. Samtidigt ser vi att drygt en av fem svenskar fortfarande sparar sina onödiga ägodelar i förråd, och för dem finns det mycket pengar att tjäna, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera i ett pressmeddelande på hemsidan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan