Annons

Annons

Annons

Friidrott

Premiär för nytt lopp i Skara – för folks hälsa och att samla in pengar: ”Vore kul om det blev många”

Text: 

Mellan 9-19 april avgörs Petersburg Virtual Run.

– Målet är att få fler att röra på sig och att bidra dels till föreningens ekonomi men framför allt Skara Handel, berättar initiativtagaren Anders Carlsson i Istrums SK friidrott.

Full fart i Petersburg. Det är vad arrangörerna hoppas på.

Loppet genomförs genom att ta sig runt ”Femman” (gula banan) på Petersburg friluftsanläggning i Skara.

– Jag har tänkt länge på att anordna en löptävling där, men alltid begränsats med tanke på att det inte finns tillräckligt med parkeringsplatser och ingen riktig arena för start och mål. Det bekymret slipper man nu, om man säger så, menar Anders Carlsson.

Annons

Annons

Vad hoppas du på för gensvar?

– Jag har egentligen inget antal jag hoppas på även om det vore kul om det blev många, samt om också blev lite snack om detta och lite kamp på Strava om placeringarna i "segmentet".

Strava är en slags kombinerad träningsdagbok och community kopplad till mobilen för de som tränar i synnerhet cykel och löpning. En av Stravas grejer är att tävla i att vara bäst på ett "segment”, alltså en sträcka. I detta fall "femman" i Petersburg.

– Mitt eget rekord är strax över 18 minuter, men tyvärr var jag inte med på Strava på den tiden så det syns inte där. Det hade varit kul att försöka slå det nu, men jag problem med ljumskarna och får nöja mig med en promenad den här gången.

Chans till priser

Anders Carlsson poängterar att det givetvis går lika bra att vara med i loppet utan att vara kopplad mot Strava, liksom att det går att gå banan precis som han gör och att man kan göra flera försök om man vill.

Presentkort på Skara handel kommer att lottas ut bland de som har anmält sig och genomfört sträckan. Priser även till de främsta männen och kvinnorna, men för att vara med i den tävlingen krävs det att man, förutom att ha anmält sig, även har fått ett resultat i Strava-segmentet ”4.8:an i Petersburg”. Antalet priser beror på hur många anmälda det blir.

Annons

Resultaten kommer att redovisas på Istrums Facebooksida veckan efter tävlingens slut.

Anders Carlsson är den som kom på idén med Petersburg Virtual Run.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan