Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Korven är Sommarlands nya åkattraktion – eller?

Text

April, april din dumma sill! Har du fått höra det i dag? Eller tänkt för dig själv när du läst något i sociala medier. Vilket är det bästa du sett i dag? Dela med dig till oss!

Det blir ingen orm utan en korv som är Skara sommarlands nya åkattraktion. Eller? Sommarlands inlägg på på Facebook på onsdagsmorgonen fick många att reagera. Har du sett något riktigt bra aprilskämt i dag? Dela med dig till oss!

Bert Karlsson har också fått vara med och skoja i SkLT. 2009 berättade han att han bokat Dolly Parton. Världsartisten skulle komma och spela i Olins park och Bert Karlsson hade redan börjat sälja biljetter, men eftersom han inte ordnat någon försäljningsorganisation skulle de 500 första biljetterna skänkas bort...

2004 hade professor Johan L Runberger hittat romanhjälten Arns grav några stenkast från Varnhems klosterkyrka. Professorn snubblade på graven och slog ut två tänder. Efter fyndet funderade lokalinvånare på att ordna kafé på sluttningen.

Tranorna är populära att skämta om. 2008 berättades att en stor del av tranorna blivit hermafroditer (tvekönade) och riskerade att dö ut. En möjlig lösning var att spela motorljud för äggen och låta en människa förklädd till trana bli fosterförälder.

Annons

Annons

Skaras historia var en bok som lockade få köpare, men 1987 köpte tivoliägaren Helmut Scoyfrisch upp alla exemplar för att kunna lotta ut dem i ett historiehjul på Stortorget.

1997 berättades att invånarna i Götene kommun kunde hyra en lyktstolpe för att stötta kommunens ekonomi. Men för hundägare var priset högre - jyckarnas kissande skadade nämligen stolparna och därför lades en särskild skatt på. Om man inte ägde en liten vovve vill säga - då var det tax-free...

En solförmörkelse lockade forskare till Skara 1954 under ledning av professor Joke. Han planerade dessutom att bygga ett stort observatorium på Brobacka med hjälp av landets största grävskopa.

1977 skulle radion delas upp politiskt i kanal S och Böljan blå, där man genom stereotekniken kunde sända ut vänsterorienterade program i den vänstra kanalen och högerdito i den högra.

1986 skulle Hornborgasjön räddas genom att plantera in sjökor som fick beta under vattenytan i den igenväxande sjön. Bert Karlsson skulle ordna båtsafari för turister.

1961 landade ett tefat i gryningen vid Fornparken i Götene. SkLT:s alerte fotograf lyckades dock få det hela på bild. Två varelser observerades, 75 cm långa och klädda i rymddräkt.

Året därpå berättade SkLT att Skara skulle gå samman med Skövde, Tibro och Götene kommuner sedan Lidköping dissat grannkommunen. "Att gå samman med Skara är uteslutet för vår del. Vi ser betydligt större utvecklingsmöjligheter i ett samgående med Vara, Grästorp och Nossebro/Essunga. Skara är lite... trist, sa Kjell Wänersson, Lidköpings kommun, till tidningen. I artikeln konstaterades också att den nya storkommunen kunde få namnet Skövde och att domkyrkan kunde döpas om till Skövde domkyrka.

2006 skulle soffliggarna inför valet lockas med ett varulotteri, då alla som går och röstar får var sin lott. Priserna kom från lokala företagare i Skara.

Annons

Så är första april här, dagen då det är tillåtet att luras med varandra. I år med pågående Corona-pandemi verkar folk vara lite mer återhållsamma än vanligt, men några skämt har vi ändå kunnat notera i sociala medier.

Annons

Radio Treby skojar om att Bert Karlsson nu tar över kanalen. Från den 1 maj går Skaraföretagaren in och då vankas nyheter. Bland annat kommer Berts värld sändas via radion.

Skara sommarland har också ett aprilskämt i sociala medier. Det handlar om årets nya åkattraktion Snake. I stället för en orm blir det en korv som besökarna får slungas runt i. Korven ska den heta.

Annons

Skara stift, som nu i virustider gått ut med att man inte ställer in, utan ställer om verksamheten skriver i sociala medier att ”På grund av coronapandemin är årets aprilskämt från Skara stift uppskjutet till 1 oktober”.

Annons

Har du blivit lurad i dag? Har du sett något riktigt fiffigt eller roligt skämt? Dela med dig till oss! Mejla till red.sklt@vgt.se eller dela med dig på SkLT:s facebooksida.

Vi på tidningen har ju sedan några år tillbaka valt att inte skoja med våra läsare. Men historiskt har SkLT skojat friskt med läsarna. En av de mer uppmärksammade aprilskämten var när vi berättade att Systembolaget hade utförsäljning. Folk strömmade till och snart ringlade kön lång utanför butiken. Snopet blev det då allt uppdagades som ett aprilskämt.

I bildspelet ovan kan du läsa om fler av SkLT:s klassiska aprilskämt genom åren. Skulle du ha gått på dem?

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan