Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Inget avslutningsfirande för studenterna på HiS

Högskolans avslutningshögtid för avgångsstudenter och deras närstående ställs in.

– Det är naturligtvis tråkigt, men vi såg ingen annan möjlighet, säger Ulf Nylén, kommunikatör vid Högskolan i Skövde.

Det blir ingen avslutningshögtid i Götasalen när Högskolan i Skövde stänger för terminen. "Det är naturligtvis tråkigt, men vi såg ingen annan möjlighet", säger ledningskommunikatör Ulf Nylén. Bilden är från avslutningen 2017.

Det blir ingen avslutningshögtid för 2020 års avgångsstudenter vid Högskolan i Skövde.

Rektor Lars Niklasson har beslutat att Högskolan i Skövdes avslutningshögtid, som skulle genomföras 20 maj 2020, ställs in för att att bidra till att förhindra spridningen av corona-viruset i samhället.

Annons

Annons

Enligt ett pressmeddelande fattades beslutet sedan regeringen, från den 29 mars 2020 och tills vidare, har infört förbud mot att arrangera allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.

– Det är naturligtvis tråkigt, men vi såg ingen annan möjlighet, säger Ulf Nylén, som är ledningskommunikatör vid HiS.

Avslutningshögtiden brukar hållas i Götasalen med ungefär 400 personer, studenter och anhöriga, närvarande

– I nuläget har vi inga planer på något alternativ, men jag tror att studenterna förstår att det här var en helt nödvändig åtgärd.

Hur har övergången till distansutbildning gått?

– Det har varit en närmast heroisk insats av våra medarbetare för att klara av den här omställningen. Men de signaler vi har fått från våra institutioner är att omställningen har gått förvånansvärt snabbt.

– Vi bedriver verksamhet precis som förut och utbildar lika mycket, men vi gör det på distans.

Vissa utbildningar kräver ju fysisk närvaro. Hur har ni löst det?

– Vi försöker vidta åtgärder för att minska risken att smitta sprids. Till exempel har vi vid tentamen spridit ut studenter så att det blir färre i varje tentasal. Vi har också extra städning av salarna. I nuläget är det inte några problem att hitta extra plats eftersom många salar står tomma, säger Ulf Nylén och betonar att högskolan inte är stängd och att husen är öppna, dock med förkortade öppettider.

– Våra studenter är glada att husen ändå är öppna och vissa av dem är här och sitter och jobbar i datasalarna. Men det är väldigt glest mellan dem, säger Ulf Nylén.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan