Annons

Annons

Annons

Handboll

Skara HF sätter stopp för allt kontraktsskrivande tills vidare

Text

Coronaviruset covid-19 fortsätter att ställa ekonomiska frågor för klubbarna att förhålla sig till.

Stopp för allt kontraktsskrivande för Skara HF.

Coronaviruset och dess följdeffekter ställer till det för idrottsklubbarna. Efter att serier ställs in och seriestarter skjutits upp innebär det inte minst en ekonomisk problematik för klubbarna.

Annons

För Skara HF:s del har vårens tänkte slutspel för A-laget ställts in och även kvalet mot division 1 för U-laget. Därtill har Klasshandbollen skjutits upp.

Annons

– Det är mycket som inte kommer att kunna genomföras som planerat, säger Urban Andersson i Skara HF:s styrelse, till klubbens hemsida.

– Vi hoppas kunna genomföra Klasshandbollen i höst istället. Förutsättningarna är klara och till exempel tröjor till spelarna är med hjälp av sponsorer redan inköpta.

I allt fler klubbar har frågan om att permittera spelare, ledare och personal kommit upp på agendan. Bland annat för klubbar som Villa Lidköping och Skövde AIK.

Även i Skara HF är det något som man tittar på.

– Givetvis är vår ekonomi, liksom alla andra föreningars, svårt ansatt just nu. Vi arbetar just nu med möjligheterna att korttidspermittera, men där är inget klart ännu, säger Urban Andersson.

Andersson meddelar även att det tills vidare är stopp för allt kontraktsskrivande för spelare och ledare.

Vidare går de flesta av klubbens sponsoravtal ut i vår. Hur viruset påverkar deras nuvarande samarbetspartners är så klart svårt att veta i nuläget och därför även hur sponsorintäkterna kommer att se ut.

– Vi får därför gemensamt hjälpas åt att försök hitta nya inkomstkällor, detta tillsammans med våra lokala samarbetspartners, säger Eva Grehag, vice ordförande i Skara HF.

– Vi – liksom alla SHE-lag – har givetvis ambitionen att komma ur det här så att vi kan fortsätta ha ett SHE-lag med allt vad det innebär inför nästa säsong.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan