Annons

Annons

Annons

Fotboll

All fotboll framflyttad till efter midsommar

Text

Klockan 11.00 på fredagen kom beskedet.

Och det var ett helt väntat sådant.

Samtliga fotbollserier i Västergötland görs om till enkelserier med planerad start den 21 juni, direkt efter midsommar.

Nu är det – som väntat – bestämt att även västgötaserierna i fotboll kommer att starta betydligt senare än planerat. Tanken är att starten ska ske direkt efter midsommar och att alla serier ska spelas som enkelserier, alltså att de olika lagen möter varandra bara en gång.

Västergötlands Fotbollförbunds distriktsstyrelse och tävlingskommitté har under flera dagars tid diskuterat kring säsongens genomförande och som riktlinje haft Svenska Fotbollförbundets beslut den 25 mars gällande de lägre förbundsserierna. Samråd har även förts med övriga distrikt i Götaland.

Redan under torsdagen meddelades det att all DM-fotboll, som ju annars var påbörjad sedan tre veckor tillbaka, stoppas med omedelbar verkan och den kommer heller inte att återupptas senare.

En tydlig signal

I och med detta gav VFF en ganska tydlig signal om vad som skulle komma i nästa steg, alltså gällande säsongens seriespel på distriktsnivå.

Annons

Annons

På fredagsförmiddagen kommunicerade VFF ut följande via sin hemsida:

Distriktsstyrelsen har tagit följande beslut gällande distriktets verksamhet:

+ Samtliga seniorserier i Västergötlands FF regi skall spelas som enkelserie med start den 21 juni. Detta innebär att seriernas första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet.

+ Damer div 2 Norra Götaland skall spelas som enkelserie. Detta innebär att seriens första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet. Starten av serien sker enligt den tidigare fastställda serieplaneringen.

Även ungdomar

+ Ungdomsserierna för pojkar div 1-4 samt för flickor div 1-2 i Västergötlands FF regi skall spelas med start den 21 juni, enkelserier med undantag för serier med få lag. Detta innebär att seriernas första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet. Västergötlands Fotbollförbund återkommer med exakta styrningar för respektive serie.

+ Ungdomsserier upp till och med pojkar div 5 och flickor div 3 skall starta som planerat, men samtliga lag och deras ledare skall vara inställda på att om läget förvärras inom Västergötland så kommer dessa serier att pausas under en tidsperiod som bestäms senare.

+ Samtliga utbildningar som arrangeras i VFF:s regi eller där VFF medverkar i utbildningen, och som inte kan genomföras digitalt, ställs in , minst intill 14 maj.

Annons

+ De öppna spelarutbildningstillfällena i Borås den 13 april, 19 april samt 3 maj ställs in.

+ Del 1 i tränarutbildning A-ungdom i Uddevalla den 21-23 maj ställs in.

+ Beslut om genomförande av lägerveckan i Ulricehamn tas senast den 10 april.

Gällande cuper

+ Lokala cuper är OK att genomföra men föreningen skall följa Folkhälsomyndigheternas råd och riktlinjer. Föreningarna tillåts att byta datum för sina cuper, byts datum så skall VFF:s kansli informeras om detta.

+ Träningsmatcher för lag, under den period då det inte kommer bedrivas seriespel, kommer VFF att återkomma med riktlinjer för inom den närmsta veckan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan