Annons

Annons

Annons

Skövde

Skaraborg Truckshow rullar åter in på Bällefors

När fotbolls-EM och många andra jätteevenemang ställts in på grund av corona-situationen, ska man ändå kunna besöka Skaraborg Truckshow i sommar.

– Vi hoppas och tror att det har lugnat sig tills dess, säger arrangören Anton Lundberg.

Annons

Annons

I juli blir det åter stor lastbilsfest när Skaraborg Truckshow rullar in på Bällefors flygfält utanför Moholm.

– Vi öppnade anmälan under onsdagen och har redan på torsdag eftermiddag 150 anmälda bilar. Vi har satt maxantalet till 190 stycken, vilket vi lätt kommer upp i. Det är fantastiskt roligt, säger Anton Lundberg, som tillsammans med lastbilsförarkollegan Ronnie Nilsson, arrangerar evenemanget.

Man gjorde ett uppehåll under 2019, men är nu tillbaka för femte gången.

Vid träffen som hålls den 24-25 juli, ställer man ut lastbilar i olika klasser, allt efter vad de används till. Totalt är det i år 19 klasser som ställs ut, till exempel timmerbil, bulkbil, pick up och skåpbil.

– Det är alltså riktiga bilar som används i yrkestrafik varje dag. Oftast så svär ju folk över att vi är i vägen, men här får besökarna en chans att komma nära och se hur fantastiskt mycket tid, pengar och arbete man lagt ner på att fixa till sina fordon.

Bilarna och deras förare kommer i första hand från Sverige, Norge och Danmark, och man brukar enligt Anton också få några besökare Tyskland och Holland. Samtliga övernattar i sina bilar på flygfältet.

– Vi börjar på fredag eftermiddag och håller på till lördag. På fredagskvällen blir det ett fantastiskt ljusspel när alla tänder sina belysningar och varningsljus. Dessutom blir det liveband som spelar, servering av korv och hamburgare och hoppborg för barnen.

Annons

– Vi brukar ha runt 2 000 betalande besökare, och varje år skänker vi 20 000 kronor av överskottet till något välgörande ändamål för barn och ungdomar.

Annons

Man har tidigare skänkt pengar till bland annat Ronald McDonald's barnhus i Göteborg och Barndiabetesfonden.

– Exakt vilket har vi ännu inte bestämt.

Men hur ställer ni er till coronasituationen?

– Vi hoppas och tror att det har lugnat sig tills dess. Men om det visar sig att förbudet är aktivt under gällande datum, så får vi helt enkelt anpassa oss till situationen.

– Men inställt blir det inte! Vi har ju en hel flygraka att sprida ut oss på i värsta fall, säger Anton Lundberg, som ser fram emot sommarens stora event.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan