Annons

Annons

Annons

Mariestad

Flera byggnader förstördes i kraftig brand norr om Skövde

Text

Tre byggnader, varav en ladugård, i Tidavad norr om Skövde eldhärjades under lördagen.

Larmet kom vid 12-tiden och räddningstjänstens arbete pågår fortsättningsvis.

– Vi kommer att vara kvar många timmar, kanske dagar, säger Peter Knutsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg till Mariestads-Tidningen.

Flera brandmän jobbade med släckningsarbetet av de eldhärjade byggnaderna i Tidavad norr om Skövde under lördagen. Ingen person skadades.

Flera räddningsstyrkor deltog i släckningsarbetet, bland annat från Skövde.

Djur ska inte ha funnits i någon av de tre byggnaderna, skriver MT. Men däremot verkstadsrelaterat material som gasolflaskor, dieseltankar och olika fordon. Några av gasolflaskorna ska också ha exploderat i branden.

Annons

Annons

– Vi jobbar med defensiv släckning, vi arbetar i skydd för att inte stå i vägen när en flaska exploderar, det är en bomb, säger Peter Knutsson, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg, till GT.

Mikael Jansson, stationsbefäl vid Skövdepolisen, säger vid 15.30-tiden till VGT-tidningarna, där Skövde Nyheter ingår, att man har varit på plats med en patrull.

– Räddningsledaren ville att vi skulle spärra av. Det är ju ett riskområde kring de där byggnaderna så avståndet måste vara 300 meter om det smäller, säger Mikael Jansson.

De tre eldhärjade byggnaderna ska ha brunnit till grunden under lördagseftermiddagen.

– Jag vet inte exakt vad som kan ha funnits inuti, men det ska i alla fall handla om olika fordon och gasolflaskor, säger polisens Mikael Jansson.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen, uppger GT och Mariestads-Tidningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan