Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Person började brinna på boende – personal fick släcka lågorna

Text: 

En person ådrog sig brännskador efter att en brand uppstått på ett boende i Stenstorp under fredagskvällen. Personal lyckades att släcka branden – som berodde på rökning.

Flera räddningsstyrkor larmades till Stenstorp vid 18.40-tiden på fredagen. Vad som först betecknades som ett automatlarm ändrades senare till skarpt läge när det stod klart att en brand uppstått i ett av rummen på boendet.

– Branden startade i samband med att en person på boendet rökte. Av någon anledning fattade tröjan eld och personen i fråga fördes till sjukhus med ambulans. Den drabbade var vaken och talbar när vi kom till platsen, men hade fått brännskador på kroppen, säger Ola Jakobsson, inre befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Annons

Annons

Enligt Ola Jakobsson lyckades personal på boendet att släcka branden. Branden ska ha varit begränsad och spred sig aldrig vidare i rummet.

– Eftersom branden var släckt när vi kom så fokuserade vi på att hjälpa den drabbade personen. Även polisen fanns på plats och de får i uppdrag att utreda de närmare omständigheterna, säger Ola Jakobsson.

Det finns inga uppgifter om att fler personer kommit till skada i samband med händelsen.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan