Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Högskolan vill ha hem sina studenter till Sverige

Ett 15-tal studenter från Högskolan i Skövde studerar utomlands. Med anledning av coronaviruset rekommenderar nu högskolans ledning att de söker sig hem till Sverige.

Högskolan i Skövde exteriörbilder

Ett 15-tal studenter från Högskolan i Skövde bedriver för närvarande sina studier utomlands. De studerar i Spanien, Japan, Sydkorea, USA, England, Österrike, Portugal och Nepal.

Annons

Runt en tredjedel av dem har redan återvänt från sina utlandsstudier. Enligt ett pressmeddelande från Högskolan i Skövde, HiS rekommenderar rektor Lars Niklasson dem som fortfarande är kvar utomlands att återvända till Sverige så snart det är möjligt.

Annons

Beskedet till studenterna är att HiS så långt det är möjlig kommer att ge stöd för att möjliggöra återgång till studierna under vårterminen 2020.

Att de får rådet att åka hem, trots att situationen för närvarande är värre i Sverige än i exempelvis Japan, förklaras med att utvecklingen går mot att allt fler lärosäten utomlands stänger sin verksamhet och som en följd av detta rekommenderar utlandsstudenter att åka hem.

Vidare hänvisar högskolan till att EU:s och Sveriges beslut om stängda gränser den närmaste tiden, gör att studenterna riskerar att inte kunna ta sig hem.

– Av omtanke om våra studenter väljer Högskolan i Skövde nu att rekommendera studenterna att återvända, är beskedet från Lars Niklasson.

– Vi har kontinuerlig kontakt med studenterna och har idag informerat dem om Högskolans rekommendation. Studenterna har redan fått praktisk information om vilken hjälp de kan få för att boka/omboka sina hemresor. Alla studenter är försäkrade och Högskolan följer Kammarkollegiets instruktioner för sådana här situationer.

De studenter som behöver återgå till studierna i Skövde kommer att få det stöd som behövs. De allra flesta har erbjudits möjlighet till distansstudier och flertalet studerar redan på detta vis.

Annons

Utöver rekommendationen till studenterna har man från högskolans sida också beslutat att tills vidare genomföra möten på distans – med digitala verktyg eller motsvarande – när så är möjligt.

Rektor Niklasson avråder även från att arrangera större gemensamma möten som kräver att medarbetare och andra är på plats på campus.

Annons

Annons

Till toppen av sidan