Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Biskop Åke Bonnier släpper ny bok

Varför vill du bli biskop i Skara stift? Det var frågan Åke Bonnier fick inför biskopsvalet 2012. Egentligen svarade han aldrig på frågan utan han berättade istället vad han ville göra ifall han blev vald.

Det berättar han nu mer om i boken "Lita, lyssna, leva – samtalstankar längs vägen"

Åke Bonnier är präst i Svenska kyrkan och biskop i Skara stift sedan 2012 och e.o. hovpredikant.

Författaren delar i boken tankar och perspektiv på vad det innebär att vara kyrka i vårt land och i vår tid.

”Den 31 oktober 2017, på dagen 500 år efter att Martin Luthers 95 teser offentliggjordes, spikades 4 teser upp i Skara domkyrka; teser som är tänkta att vara en fortsättning på och en fördjupning av de tidigare påståendena om att vi behöver komma ut som kyrka, stå upp som kyrka och gå ut som kyrka. De fyra teserna som spikades upp lyder: ”Gud är inte religiös, Gud är generös, Lita till Fadern! Lyssna till Jesus! Leva med Anden!”

Annons

Annons

Kring ovan teser kretsar boken Lita, lyssna, leva – samtalstankar längs vägen.

– Jag skulle önska att den här boken fick bli just en samtalsbok, som ger nya perspektiv till fördjupning i den relation som bär när allt annat sviker och bedrar, säger biskop Åke om boken i ett pressmeddelande.

– Vad innebär det att vandra i Jesu fotspår och våga lita till, lyssna till och leva Guds tilltal i våra egna liv – också i sammanhang där vi inte trodde Gud var? Vad händer när vi välkomnar osäkerheten och vågar släppa kontrollen om det färdigformulerade och begränsande?

Åke Bonniers herdabrev Resan (Verbum 2014) avslutades med en önskan om att läsaren skulle fortsätta sin resa, både enskilt och i kyrkans gemenskap. Boken är skriven längs vägen, där författaren delar olika tankar och perspektiv på vad det innebär att vara kyrka i vårt land och vår tid.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan