Annons

Annons

Annons

Skara

Här är Centrumbostäders nya hyror – höjs med två procent

Text

Centrumbostäders nya hyror är färdigförhandlade med Hyresgästföreningen. Det kommunala bostadsbolaget höjer hyrorna med två procent i genomsnitt den första april.

Hyran för Centrumbostäders hyresgäster höjs i genomsnitt med två procent i april 2020.

För bostadsbolaget innebär det att hyresintäkterna ökar med två procent men för hyresgästerna varierar höjningen mellan noll och 2,45 procent. För en genomsnittlig tvårummare på 60 kvadratmeter innebär det att hyran höjs med cirka 105 kronor den första april.

Annons

Annons

– Till slut kunde vi mötas på två procent vilket både ger Centrumbostäder kostnadstäckning och utrymme att underhålla sina fastigheter vilket är positivt för hyresgästerna, säger Håkan Skött, förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet omfattar 530 lägenheter.

Den kommunala bostadsbolaget hade egentligen velat få genom en höjning på 3,1 procent. De hänvisade till ökade kostnader för bland annat taxor, försäkringspremier och fastighetsskatt.

– När vi diskuterar med lokala politiker framhåller vi alltid behovet av att hålla taxor och avgifter på en låg nivå. Det är viktigt eftersom de utgör en betydande del av boendekostnaden, i genomsnitt drygt en tredjedel, förklarar Håkan Skött.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan