Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Alpina avslutningen i Cortina ställs in

Text: 

Den alpina nationalarenan i Åre. Arkivbild.

Annons

ALPINT

Den alpina världscupavslutningen i italienska Cortina ställs in.

Det bekräftar det italienska vintersportförbundet för nyhetsbyrån AP, enligt Washington Post.

– Det är med stor besvikelse som jag accepterar det här beslutet, säger ordföranden Flavio Roda.

Coronaviruset härjningar i Italien gör att Cortina inte kommer stå som arrangör för säsongsavslutningen.

Ett definitivt besked skulle ha kommit från Internationella skidförbundet Fis klockan 9 på lördagsmorgonen – men redan nu bekräftar det italienska vintersportförbundet att tävlingarna, som skulle ha genomförts 18–22 mars, ställs in efter att Fis haft ett krismöte.

Annons

Samtliga länder, utom Italien, röstade nej till att Cortina skulle få arrangera säsongsavslutningen utan publik.

Annons

– Det är med stor besvikelse som jag accepterar det här beslutet. Varje styrelsemedlem fattade sitt beslut baserat på begränsningar som deras respektive regeringar har infört i relation till viruset, säger Flavio Roda till AP.

Åre pekades ut som möjlig reservort – men till P4 Radiosporten har Sveriges alpina chef Tommy Eliasson Winter sagt att det inte skulle vara görligt. Beskedet till Fis var att orten inte klarar att på så kort varsel ta över efter Cortina.

– Vi kan inte med så kort varsel hantera allt som det innebär med en världscupfinal, organisatoriskt, volontärer, ekonomi och boendefrågor. De var väl lite besvikna förstås, men de klandrar oss inte för att inte ro ihop ett sånt här evenemang med så kort varsel, det är väldigt svårt, sade han.

Åre arrangerar redan i slutet av nästa vecka tre tävlingar i damernas världscup – slalom, parallellslalom och storslalom.

Annons

Annons

Till toppen av sidan