Annons

Annons

Annons

Annons

Nya fall av coronasmitta i Västra Götaland – smittades i olika länder

Text: 

Allt fler svenskar smittas av coronaviruset. På onsdagen bekräftades två nya fall i Västra Götaland – och samma dag fick Värmlands län sina första coronapatienter.

Coronaviruset sprids i snabb takt och på onsdagen fick Västra Götalandsregionen ytterligare två fall.

Antalet virussmittade personer i Sverige har på kort tid fördubblats. På tisdagen gick det från 15 bekräftade fall till sammanlagt 30.

På onsdagsförmiddagen ökades den siffran på efter att nya fall av coronavirus konstaterats. Två av dessa är i Göteborgsområdet.

Annons

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Västra Götalandsregionen har den ena smittats under en resa i Iran och sedan insjuknat efter hemkomst till Sverige. Den andra har smittats under resa i norra Italien och därefter kontaktat vården på grund av luftvägssymtom.

Kontaktspårning av närkontakter och andra personer har påbörjats även kring dessa fall.

– Båda dessa nya bekräftade fall har kontaktat 1177 Vårdguiden och kommit direkt till infektionskliniken för provtagning. Båda har en lindrig sjukdomsbild, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, Smittskydd Västra Götaland, i pressmeddelandet.

Totalt har elva personer i Västra Götaland nu bekräftats positiva för coronaviruset. Merparten har smittats i norra Italien.

– Samtliga fall i Västra Götaland har smittats utomlands eller varit i kontakt med personer som smittats utomlands. Att vi upptäcker fler fall är väntat och det visar att våra rutiner och vårt system fungerar när det gäller att identifiera, provta och omhänderta smittade, säger Thomas Wahlberg.

Senare på onsdagen konstaterades ytterligare ett svenskt fall i Skåne. Den smittade är en kvinna i 45-årsåldern, som har smittats under en resa i norra Italien, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.

Vid lunchtid på onsdagen kom beskedet att två personer har bekräftats smittade i Värmland. Det skriver Region Värmland i ett pressmeddelande. Personerna är i 50-årsåldern och tillhör samma familj. De insjuknade sedan de kommit hem från en resa i norra Italien.

I skrivande stund har 35 svenskar smittats med coronaviruset.

Annons

Annons

Till toppen av sidan