Annons

Annons

Annons

Femte året för öl- och whiskymässan i Skövde

På fredag och lördag kan whiskykonnässörerna åter få sitt lystmäte vid Skövde öl- och whiskymässa med 35 utställare och bortåt 3 000 besökare.

– Vi har säkert kunnat få hit dubbelt så många utställare, men vi vill ha en balans mellan antalet besökare och antalet utställare, säger Christian Khalaf.

Christian Khalaf är beredd på en intensiv helg när öl- och whiskymässan öppnar på fredag och lördag. "Vi tror att vi kommer att landa på mellan 2 500 och 2 800 besökare, kanske så mycket som 3 000".

För femte året i följd arrangeras Skövde öl- och whiskymässa, och som vanligt håller man till i Valhall och Frejasalen i Kulturhuset.

– Då vi har något mindre lokaler än många andra mässor, så har vi en lite tajtare mässa med ungefär 35 utställare, säger Christian Khalaf, som är projektansvarig för mässan.

Annons

Här kommer besökarna att kunna prova öl, whisky, rom och gin och det finns även en mängd delikatesser att avnjuta.

– Restaurang Sällskapet kommer att bygga en liten filial inne på mässan, och dessutom kommer till exempel Viltmat att sälja sin viltkebab, som passar speciellt bra till kanske framförallt öl.

Annons

– På grund av den begränsade plats vi har så försöker vi alltid förnya oss, så att det inte blir exakt samma utställare varje år. Några av de de stora, som till exempel Mackmyra och High Coast är ju alltid med. Men vi har i år flera nyheter både vad det gäller destillerier och bryggerier. Till exempel på whiskysidan så kommer Bruichladdich att finnas representerade via importören Nigab.

En annan nyhet är Pernod Ricard, och på ölsidan får man besök av Oppigårds, en stor aktör som inte varit med tidigare.

– Det är märken som vi normalt jobbar med i restaurangen. Men de brukar oftast bara ställa ut på de riktigt stora mässorna, så det är jättekul att de velat komma hit till Skövde, säger Christian Khalaf.

Hittills har man sålt ungefär 2 000 förköpsbiljetter, vilket ligger ungefär i paritet med hur det såg ut vid den här tiden förra året.

– Vi tror att vi kommer att landa på mellan 2 500 och 2 800 besökare, kanske så mycket som 3 000, fördelat på båda dagarna. De flesta väljer förköp, men det går en hel del biljetter i dörren också.

– Folk vet vid det här laget vad mässan handlar om. Det finns ett genuint intresse från publiken och även utställarna säger att det är en jättebra mässa sett till antal besökare och försäljning.

Annons

En nyhet för i år är att man efter mässans slut, både på fredag och lördag, anordnar mingel vid restaurang Sällskapets livescen.

– På fredag kommer coverbandet Cold Pistols, som är fantastiskt duktiga och spelar allt från 50-tal fram till nutid. På lördag kväll blir det Lovisa Hedquist med gästartister som kommer att stå för underhållningen, säger Christian Khalaf.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan