Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Mads Mikkelsen hyllas av Jula-hotellets personal: "Jättetrevlig"

Text

I knappt två veckor stod Jula konferens och hotell för kost och logi för filmstjärnan Mads Mikkelsen och de andra i teamet bakom Rättfärdighetens ryttare.

– Det var jättekul, säger Lena Ellvig på Jula-hotellet.

Mads Mikkelsen bodde under vistelsen i Skara tillsammans med de andra i filmteamet bakom Rättfärdighetens ryttare på Jula hotell och konferens. Madelene, Emilia och Klara, som jobbar på hotellet, fick ta en bild med världsstjärnan.

Även Skaraentreprenören Bert Karlsson passade på att få sig en pratstund med den danske skådespelaren. "Han var trevlig", konstaterar Bert.

Det var med kort varsel som Jula hotell och konferens fick veta att det omkring 50 personer stora filmteamet bakom Rättfärdighetens ryttare ville bo där.

– Det gick superbra, men det var tur att vi kunde lösa det med så kort varsel, menar Lena Ellvig, som är receptionsansvarig på hotellet.

Men det fungerade alltså den här gången och under knappt två veckor bodde stora delar av teamet på hotellet. För personalen innebar det en viss anpassning. Filminspelning sker ju sällan på reguljära tider, utan ibland höll arbetet på till sent på nätterna.

Annons

Annons

– Vi fick anpassa restaurangens öppettider, med det var inga problem. Sådant går alltid att lösa, säger Lena Ellvig och konstaterar att inför besöket var det lite pirrigt.

– Vi var lite smånervösa som man blir när det kommer stora kändisar, men sedan när de väl kom hit kändes det inte så konstigt och alla i teamet var väldigt trevliga.

Så ingen divafasoner alltså?

– Nej, alla var väldigt trevliga.

Nu när teamet har lämnat Skara för vidare arbete i Göteborg kan hotellet berätta om sina prominenta gäster och på sociala medier visas bilder upp på personalen tillsammans med Mads Mikkelsen, känd från bland annat Bondfilmen Casino Royale och tv-serien Hannibal.

Lena Ellvig konstaterar att besöket var något utöver det vanliga.

– Det var jättekul.

En annan Skarabo som fick sig en pratstund med den välkände skådespelaren var Bert Karlsson.

– Mads Mikkelsen hade skägg, mössa och lång kaftan på sig. Jag sa att han såg ut som en uteliggare, men det tyckte han var bra, då kände inte folk igen honom. Vi satt och pratade en stund på hotellet. Han var trevlig, konstaterar Karlsson.

LÄS MER: Se alla bilder från filminspelningen i Skara

Annons

Här förvandlas Skara till estländsk stad

Ärofyllt uppdrag för Mattipset när dansk film spelas in i Skara

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan