Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Brandhärjade hyreshuset i Nossebro rivs

Text

Först var planen att återuppbygga det brandskadade hyreshuset i Nossebro, som drabbades av en storbrand i början av 2020. Men nu kommer en helomvändning i frågan, nu har det beslutat att det ska rivas, skriver NLT.

Den femte januari brandhärjades ett flerfamiljshus på Spannmålsgatan i Nossebro. Efter att först ha planer på att återuppbygga det är det nu beslutat att hyreshuset ska rivas och ge plats för en ny byggnad.

Den femte januari var det en storbrand i ett flerfamiljshus på Spannmålsgatan i Nossebro. Först var planen att det brandhärjade hyreshuset ska återställas, då fastigheten hade mindre skador än väntat.

Annons

Annons

– Vi blev positivt överraskade av att det var i så pass gott skick, sade Mats Olsson, vd på Essunga bostäder då.

Men nu blir det ändrade planer, kommunfullmäktige i Essunga kommun har beslutat att hyreshuset ska rivas. Inom fem år ska ett nytt byggas.

– Fastigheten är såpass skadad, och har väldigt mycket vattenskador efter släckningen. Vi har pratat med försäkringsbolaget om kostnaden för att återställa huset, men det kostar ganska mycket pengar, säger Fredrik Almgren (M), ordförande i kommunägda Essunga Bostäder AB, till NLT.

Man menar att det blir en bättre affär för kommunen att bygga ett nytt hus. Beslutet var enigt i både Essunga Bostäders styrelse samt i kommunfullmäktige. Vilken typ av hus som kommer ersätta den brandskadade fastigheten är inte klart.

När fastigheten kommer att rivas är inte heller klart.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan