Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Man påkörd i centrala Vedum – föraren smet från platsen

Text: 

En man i 50-årsåldern blev påkörd i Vedum under fredagskvällen. Polisen uppger att en silverfärgad bil, som var inblandad i kollisionen, smet från platsen.

Polis larmades till Vedum på fredagskvällen efter att en person blivit påkörd. OBS: Bilden är en genrebild.

Vid 20.40-tiden på fredagens kväll larmades räddningstjänsten, ambulans och polis till Vedum. En man i 50-årsåldern blev påkörd av en bil vid korsningen Larvsvägen/Varavägen.

Annons

Enligt Gustav Ögren, stationsbefäl på Lidköpingspolisen, var den påkörde mannen vaken och talbar efter händelsen. Han ska dock ha varit chockad.

Annons

Mannen fördes med ambulans till Skaraborgs sjukhus i Skövde för kontroll. Det ska inte ha rört sig om några allvarligare skador, enligt polisen.

– På grund av resursbrist har vi tvingats skicka en bil från Falköping och vi är ännu inte på plats. Men vi har fått uppgifter om att det ska röra sig om en smitningsolycka, säger Gustav Ögren vid 21-tiden.

Stationsbefälet uppger att en silverfärgad bil var inblandad. Föraren ska direkt efter olyckan ha kört vidare mot Varahållet.

– Den misstänkte är fortfarande på fri fot. Dessvärre har vi inget registreringsnummer att gå på i nuläget, säger Gustav Ögren.

Polisen har upprättat en anmälan om smitning från trafikolycksplats.

Annons

Annons

Till toppen av sidan